elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja onegen a Oliva les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges i els serveis que es presten en tota la costa

Ja onegen a Oliva les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges i els serveis que es presten en tota la costa
Ja onegen a Oliva les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges i els serveis que es presten en tota la costa
  • Oliva compta amb quatre banderes blaves, a més de la Bandera “Q” de Qualitat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la bandera Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana en totes les seues platges

MÉS FOTOS
Ja onegen a Oliva les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges i els serveis que es presten en tota la costa - (foto 2)

Les banderes que reconeixen el bon estat de les nostres platges i la qualitat dels serveis ja onegen en tot el litoral oliver des de dilluns passat, 3 de juliol. Aquest estiu, Oliva compta amb quatre Banderes Blaves (Aigua Blanca, Aigua Morta, Pau Pi i Terranova-Burguera) que certifiquen la qualitat, la seguretat i l'accessibilitat de la seua costa i la Bandera “Q” de Qualitat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la de Qualitur Turisme Comunitat Valenciana en totes les seues platges, certificacions que acrediten els criteris de seguretat, rigorositat i professionalitat en la gestió i en els serveis que ofereixen.

Aquest matí, amb la presència de l'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Pastor; el regidor de Platges i Turisme, Salvador Llopis, Cota; la presidenta de Creu Roja Oliva, Mª Dolores Roselló; l'inspector en cap de la Policia Local, Celestino Mullor; representants de la Guàrdia Civil d'Oliva, i de l'empresa Provita, s'ha hissat de manera simbòlica els distintius aconseguits a la platja de Pau Pi, que actualment llueix una bandera blava, una altra de Qualitur Turisme Comunitat Valenciana i la Q de Qualitat.

Segons el regidor responsable de Platges i Turisme de l'Ajuntament d'Oliva, “aquests distintius permeten marcar la diferència de les platges d'Oliva i fer-les més atractives, si cap, des del punt de vista turístic.” Així mateix, Salvador Llopis, Cota, ha destacat que “aquests guardons reflecteixen l'esforç que realitza durant tot l'any el sector turístic i l'Ajuntament, amb el personal tècnic i de manteniment per a aconseguir que les platges lluïsquen la seua millor cara, especialment a l'estiu”.

Per part seua, Yolanda Pastor ha assenyalat que, des de l'Ajuntament ja s'està treballant per a mantindre tots els guardons l'any vinent i, si és possible, aconseguir-ne algun més. Pastor ha subratllat la importància d'aquestes banderes que “són el reconeixement al treball continu i el símbol de l'excel·lència turística en matèria de qualitat, medi ambient i accessibilitat”.

Dispositiu de Vigilància, Salvament i Socorrisme i Bany Adaptat a les platges d'Oliva

Un any més, l'empresa PROVITA, adjudicatària del servei, compta amb un total de 5 postes sanitàries (2 postes Sanitàries-Base i 3 postes Sanitàries Auxiliars) i 19 punts de Vigilància de Proximitat. El dispositiu, en marxa fins a mitjan de setembre, l'integren 59 persones que es reparteixen des de la platja de Terranova fins a les Deveses.

A més, està en marxa el servei de Bany Adaptat, una assistència a persones amb mobilitat reduïda perquè puguen gaudir de l'aigua de la mar a les platges de l'Aigua Morta, de Terranova i de Pau Pi. De dilluns a diumenge, d'11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 18.30 h, divendres, dissabte i diumenge, 4 auxiliars de bany desenvolupen aquest servei a les platges (Pau Pi i Aigua Morta). Així mateix, aquest servei està disponible mitjançant cita prèvia en Terranova-Burguera, cridant 48 hores abans del servei, al telèfon 656 59 60 30.

La màxima representant d'Oliva, Yolanda Pastor, ha volgut agrair a tot el personal de salvament i socorrisme, Policia Local, Guàrdia Civil i treballadors de serveis de neteja i manteniment l'esforç que realitzen per a garantir la seguretat i el benestar de totes les persones usuàries de les nostres platges durant aquest estiu. Tal com ha assenyalat, “una platja segura i amb tots els serveis és un lloc al qual sempre vols tornar”.

Finalment i, segons ha assenyalat Salvador Llopis, Cota, “a Oliva tenim una de les platges més segures, familiars i naturals de la comunitat, i en aqueixa línia treballarem. Per això, som conscients de la importància del servei de Salvament i Socorrisme, un dispositiu que garanteix un estiu tranquil i d'acord amb el que els nostres veïns, turistes i visitants esperen d'Oliva com a destinació turística”.

Pujar