elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva reivindica la Pebrera Farcida com a plat tradicional de la seua gastronomia

Oliva reivindica la Pebrera Farcida com a plat tradicional de la seua gastronomia
  MÉS FOTOS
  Oliva reivindica la Pebrera Farcida com a plat tradicional de la seua gastronomia - (foto 2)

  Aquest matí s'ha presentat, en la Tourist Info, la quinzena edició de la Mostra Gastronòmica ‘Ciutat d’Oliva’ que se celebrarà del 16 del 23 de setembre, amb esdeveniments tan populars com el concurs de Pebrera Farcida i el Dia Mundial de la Paella, que tindrà lloc el dimecres 20 de setembre.

  El regidor de Turisme i Platges, Salva Llopis, Cota i la presidenta de Gastroliva, Mapi Barreres, han sigut els encarregats de donar a conéixer les activitats que integren aquesta edició. El IX Concurs de Pebrera Farcida; el Taller júnior de Coques, la celebració del Dia Mundial de la Paella i la Setmana Gastronòmica de l'Arròs, constitueixen les principals activitats organitzades per a aquesta Mostra Gastronòmica del 2023.

  El regidor de Turisme, Salva Llopis, Cota,  ha ressaltat que amb la celebració de la mostra “volem posar en valor l'excel·lent gastronomia d'Oliva, dinamitzar l'hostaleria i premiar la participació de totes aquelles veïnes i veïns que mantenen vives les tradicions i la cultura gastronòmica d'Oliva cada vegada que cuinen a les seues cases una recepta clàssica”.

  IX CONCURS DE PEBRERA FARCIDA

  La novena edició del concurs de Pebrera farcida, que compta amb la col·laboració d'Arròs Albufera Tartana, se celebrarà el dissabte 16 de setembre, en el Mercat Municipal i en el passeig de Lluís Vives.

  Les inscripcions per a participar s'obrin demà dimecres, 6 de setembre, fins a completar les 25 places disponibles. Una vegada realitzada la inscripció, cada concursant rebrà un kg d'Arròs Tartana Albufera que, si s’utilitza en l’elaboració del plat presentat al concurs, augmentarà en 1 punt la qualificació del plat.

  Des de la Regidoria de Turisme s'han donat a conéixer les persones que integraran el jurat del nové Concurs de Pebrera Farcida: Juan Carlos Galbis, mestre arrosser, el vicepresident de l'Associació de Gastronomia d'Oliva GastrOliva, Alejandro García; Santi Hernández, crític gastronòmic i autor del blog Rec&Rec; David Cotaina, propietari de M’Encanta Oliva i Raúl Magraner, xef del Restaurant Bon Aire (El Palmar) són els encarregats de seleccionar les millors receptes de pebrera farcida.

  Cal afegir que des del Departament de Turisme posarà a la disposició del públic assistent, taules i cadires en el passeig per a degustar les 400 pebreres farcides, que es podran adquirir a 1 euro. Tot això amenitzat per la Colla Sarabanda d'Oliva.

  DIA MUNDIAL DE LA PAELLA

  Entre els actes de la XV Mostra Gastronòmica, Oliva Turisme celebra el Dia Mundial de la Paella amb una paella gegant per a 400 persones, cuinada per Tot Arròs. Les racions de paella es repartiran entre totes aquelles persones que hagen retirat prèviament el tiquet en la Tourist Info,  amb un cost 3 euros per cada ració de paella.

  A més, amb el tiquet es disposaran taules i cadires en el passeig, així com una ‘picadeta’ en les taules. La beguda es podrà adquirir, tant en el Mercat Municipal com en una barra disposada per a això en el passeig.

  És important subratllar que els tiquets per a la pebrera farcida i la paella es podran adquirir en la Tourist Info, els dies 14,15, 18 i 19 de setembre

  TALLER JÚNIOR DE COQUES

  Els més xicotets també seran protagonistes en aquesta XV Mostra Gastronòmica. El mestre artesà, Pepe Cotaina, realitzarà el seu ja tradicional taller júnior de Coques en el Mercat Municipal, a partir de les 10 hores.

  Els xiquets i xiquetes que acudisquen al taller disposaran d'un capell de xef i un davantal que els facilitarà el Departament de Turisme.

  SETMANA GASTRONÒMICA DE L'ARRÒS

  La presidenta de Gastroliva, Mapi Barreres, juntament amb el regidor de Turisme, Salva Llopis, ha presentat la Setmana Gastronòmica de l'Arròs, que se celebrarà del 16 al 23 de setembre, amb la participació de dotze bars i restaurants d’Oliva, que oferiran una sèrie d'entrants i diferents arrossos de manera diària, durant la duració d'aquesta acció gastronòmica.

  Els establiments participants són: Bar Restaurante Paco Soqueta, Restaurante Hotel Font Salada, Bar Evaristo, Restaurante El Tou, Bar Iri El Roch, Bar L’Envic, Tasca Olivense, Bar Polígono, Nou Celler, Ca Dubi, Bar Colors, Restaurant M’Encanta i Restaurant El Lloc.

  De la mateixa manera que el regidor delegat, la presidenta de Gastroliva ha agraït a tots els participants la seua implicació i interés per mantindre vives les nostres tradicions, i ha reconegut l'esforç del Departament de Turisme per impulsar l'hostaleria amb aquesta mena d'accions. També ha afegit que “comptar amb Juan Carlos Galbis serà un luxe per a aprendre i passar una estona molt entretinguda i divertida”.

  També l'Alcaldessa d'Oliva, Yolanda Pastor, que per motius d'agenda no ha pogut estar-hi present en la roda de premsa, ha volgut remarcar la importància d'aquesta Mostra i ha convidat a tots els veïns i veïnes d'Oliva a participar en totes les activitats organitzades.

  Per a finalitzar, el regidor de Turisme ha convidat a tots a participar en aquestes accions de conservació, foment i promoció de la gastronomia d'Oliva. Tal com ha comentat Salvador Llopis “la gastronomia d'Oliva forma part de la nostra cultura i, a més, s'ha convertit en un recurs turístic de primer ordre. Per això, és important realitzar accions d'impuls i suport al sector hostaler que és la cara visible del nostre producte gastroturístic.”

  Cal recordar que les activitats gastronòmiques d'Oliva compten amb el segell de L’Exquisit Mediterrani, com a marca de qualitat de referència en la Comunitat Valenciana.

  Pujar