elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva presenta la primera Copa del Món Junior de Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny en la platja Pau Pi

Oliva presenta la primera Copa del Món Junior de Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny en la platja Pau Pi
  • En la roda de premsa de presentació, que ha tingut lloc a l’Hotel Oliva Nova Resort, també s’ha presentat la Copa d'Espanya Wing Foil Surf Freestyle que es celebra el 25 i 26 de juny

MÉS FOTOS
Oliva presenta la primera Copa del Món Junior de Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny en la platja Pau Pi - (foto 2)
Oliva presenta la primera Copa del Món Junior de Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny en la platja Pau Pi - (foto 3)

Aquest proper cap de setmana Oliva albergarà una nova competició històrica a les seues platges: primera Youth World Cup Wing Foil, que es disputarà del 23 al 26 de juny. Aquesta competició s’ha anunciat en roda de premsa amb la participació dels organitzadors i col·laboradors i a més s’ha presentat la celebració de la Copa d'Espanya Wing Foil Surf Freestyle que es celebra els dies 25 i 26 de juny.

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc al Oliva Nova Beach & Golf Hotel, ha participat el regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, Kino Calafat; la regidora d'Esports, Yolanda Navarro; Juan Antonio Martín “Peluka”, promotor de la Spain Kiteboarding  Association, que ha intervingut de forma telemàtica; José Luis López Forte, Campió Autonòmic de Wing Foil 2021; Samuel Mendez, Campió d'Espanya Surf Eslàlom Júnior en l’edició de 2022; el President del Club Nàutic Oliva, Juan Navarro i el director general d'Oliva Nova Beach & Golf Resort, Luis Borho.

La presentació ha estat dirigida pel regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat que ha fet de conductor de l’acte donant pas als diferents ponents de la taula. Calafat ha volgut mostrar la seva “satisfacció i orgull de poder ser sede mundial d’aquesta competició i més d’una modalitat que és menys perillosa per a la seva pràctica, és molt atractiva tant per a esportistes com per al públic i permet jugar molt més amb les tables i el vent, la qual cosa fa que per a les nostres platges naturals siga ideal poder comptar amb aquest esport, amb la gent que el practica i més, amb un campionat del món d’aquestes característiques”, ha afegit el regidor de Turisme i de    Platges d’Oliva.

A continuació, ha près la paraula Yolanda Navarro, regidora d’Esports i ha definit Oliva “com una ciutat tremendament esportiva. És un orgull poder albergar competicions com aquesta. Som una ciutat xicoteta i amb pressupost limitat i intentem fer un gran esforç, treballant amb totes les entitats i sempre que ens escolleixen com a ciutat esportiva per a un esdeveniment com aquest, per a nosaltres és un gran esforç. Esperem que ho passen molt bé i pugau gaudir de les platges que tenim” ha comentat Navarro.

Per la seva banda, el president del Club Nàutic d’Oliva, Juan Navarro ha volgut sumar-se a la festa de l’esport que es celebrarà aquest cap de setmana i ha donat la benvinguda a tots els participants: “como Club Náutico de Oliva estamos muy orgullosos de poder participar en este evento daros la bienvenida. Lo vamos a pasar genial; vosotros compitiendo y nosotros como público viéndoos”, ha comentat, entre rialles, el directiu del club esportiu.

Seguidament, ha pres la paraula Luis Borho, director general d'Oliva Nova Beach & Golf Resort com amfitrió de l’esdeveniment de presentació i un dels patrocinadors que ha permés el creixement exponencial de la competició. Borho ha resaltat que “Oliva i Oliva Nova és una de las zonas de Kite y de spots mejor y más reconocidas de Kitesurf de España. Desde Oliva Nova seguimos trabajando junto a la concejalía de Playas del Ayuntamiento para mejorar los servicios ofertados año tras año para ser una mejor opción turística y albergar esta competición un año más, así lo demuestra”, ha afegit el director general de l’Oliva Nova Beach & Golf Resort.

Com a convidats d'excepció, els esportistes que han participat en la presentació dels diferents campionats també han volgut agrair el treball realitzat, tant a l’organització com a l’Ajuntament per aconseguir que tot es poguera fer possible. És el cas de José Miguel López, Campió Autonòmic de Wing Foil en l’edició de 2021: “Tuve el orgullo de poder ser campeón de una modalidad muy nueva y que permite competir con rangos de edad muy amplios, con la frescura y riqueza que eso da a este deporte. Muchas gracias a Juan Antonio Martín, “Peluka”, por esta increíble organización y al Ayuntamiento de Oliva que colabora tan estrechamente desde hace años para que este deporte crezca cada vez más”, finalitzava el seu parlament López.

Similars paraules ha oferit Samuel Méndez, Campió d'Espanya Surf Eslàlom Júnior 2022, qui s’ha dirigit en primer lloc a l’organització Next Generation, encarregada de la gestió de noves promeses en el món del Kitesurf i del Wing Foil: “Gracias, Sebas y Nico por contar conmigo y a Kino Calafat, concejal de Turismo y al Ayuntamiento de Oliva, por hacer esto posible”, ha agrait Méndez.

Per concloure l’acte, Juan Antonio Martín “Peluka”, promotor de la Spain Kiteboarding Association ha fet una intervenció telemàtica en la que ha fet un breu repas del que han sigut les competicions fins arribar al moment actual, les dificultats i la superació de totes elles: “llevamos trabajando años en el circuito de kite a nivel nacional y ahora ha tocado desarrollar el Wing Foil en España. Me gustaría agradecer el esfuerzo logístico y burocrático que hace el Ayuntamiento de Oliva para que podamos estar en sus playas. Gracias a ese apoyo somos, junto a Italia, los dos únicos países con circuito sólido de Wing Foil”, ha recordat el promotor.

A més, “Peluka” també ha destacat la internacionalitat i el nivell professional dels competidors. I es que, en el campìonat del Món Junior podran veure’s als millors riders de EUA, Israel, Dinamarca, Australia, França, Italia i Canadà. L’organitzador ha aprofitat l’ocasió per convidar-los a gaudir junt al públic en general i la ciutadania d’Oliva, del campionat: “Oliva se merecía que esta competición se hiciera aquí. Es la primera Copa del Mundo Junior que se celebra en la historia y es en Oliva, así que toca disfrutar muchísimo”, ha conclòs l’organitzador.

Pujar