elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva licita per sis anys el servei de neteja, manteniment i muntatge-desmuntatge dels serveis de les platges

Oliva licita per sis anys el servei de neteja, manteniment i muntatge-desmuntatge dels serveis de les platges

  Segons acord plenari de 30 de març, Oliva ha tret a contractació, per 2.451.930,88 euros i un termini d'execució de sis anys, el servei de neteja, higiene, manteniment i muntatge-desmuntatge de serveis de les platges d'Oliva, els treballs de neteja i manteniment de les platges, uns treballs que s’hauran de realitzar de dilluns a diumenge, festius inclosos, amb diferent intensitat segons els períodes establerts en els plecs.

  El contracte inclou els serveis de neteja mecànica, transport i gestió dels residus fins a abocador homologat; neteja manual, fins i tot recollida de restes de papereres; treballs de reforç i esdeveniments municipals; posada a punt de dotacions, muntatge, manteniment, desmuntatge i emmagatzematge de dotacions de serveis de platges sense lucre i neteja i desinfecció de serveis higiènics i buidatge i reposició de líquids de lavabos químics.

  Tal com s'estableix en els plecs, els treballs a dur a terme es divideixen en quatre períodes; Període 1, de l'1 de gener al 28 de febrer (època de l'any amb menor ús de la platja); Període 2, de l'1 de març al 31 de maig (comprén l'inici d'ús de les platges, la temporada de bany de Pasqua i l'època de limitació de treballs per a la protecció de la nidificació del corriolet camanegra); Període 3, que abasta de l'1 de juny al 30 de setembre (època d'ús intensiu de la platja) i el Període 4, de l'1 d'octubre al 31 de desembre.

  Ana Morell, vicealcaldessa i regidora de Contractació de l'Ajuntament d'Oliva en funcions, ha explicat que “s'ha treballat molt des dels serveis tècnics per a poder donar cobertura contractual a un servei que estava sense regularitzar des de feia 15 anys. Ara, amb aquesta nova licitació, es podrà millorar el servei i ampliar les prestacions que necessiten les nostres platges”.

  El treball a realitzar per les màquines de neteja de platges consistirà en la neteja de l'arena mitjançant el seu garbellat i volteig, amb la finalitat de permetre l'oxigenació de l'arena i eliminar qualsevol classe de residus de la seua superfície. En totes les platges amb cordó dunar s'estableix una zona de resguard de 15 m, fins al peu de duna, de manera general per a aquelles platges que disposen de proteccions de pals i cordes s'allunyaran uns 5 m d'aquests. Aqueix tipus de neteja es prohibeix expressament a la platja de Terra Nova-Clotal, excepte en situacions excepcionals.

  La neteja manual es requereix per a aquelles zones i casos en què no siga possible la realització dels treballs per mitjans mecànics, com les zones de platges que no són accessibles per les màquines de neteja, ja siga per l'existència de forts desnivells, o elements de mobiliari, o altres, les zones d'accessos, els serveis higiènics i les platges accessibles, retirada de les bosses i residus de les papereres, neteja de passarel·les o rentapeus, neteja de platges accessibles i punt accessible o jocs esportius, jocs infantils i àrees biosaludables.

  Segons ha comentat, Kino Calafat, regidor en funcions de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, aquesta licitació és un compromís que havíem de complir, ja que “s'ha posat de manifest la necessitat de renovar i adequar les obligacions i necessitats de neteja i manteniment que regien l'antic contracte adjudicat l'1 d'agost de 2007”. A més, i segons ha explicat, “aquest nou contracte garantirà que les nostres platges estiguen a punt durant tot l'any amb totes les garanties mediambientals, sanitàries i higièniques que requereix una costa com la d'Oliva”.

  Pujar