elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva acull la 51 Ronda Fallera de cotxes L'Antigos-Ral·li Falles 2022

Oliva acull la 51 Ronda Fallera de cotxes L'Antigos-Ral·li Falles 2022

  La tradicional Ronda Fallera de cotxes L’Antigor arriba a Oliva en la seua 51 edició, en el Memorial d'Emilio Polo. Aquesta prova, promoguda pel Club d'Automòbils Antics de València, tindrà a Augusto Reyes com a director del ral·li.

  La Ronda Fallera consta de tres etapes, i no són puntuables per a cap campionat. Està organitzada sota reglament FEVA. La prova es divideix en 6 categories: Antecessors (construïts fins al 31-12-1904); Veterans (De l’1-1-1905 fins al 31-12-1918); Vintages (1-1-1919 fins al 31-12-1930); Post Vintages (1-1-1931 fins al 31-12-1945); Motocicletes (construïts fins al 31-12-1945) i Clàssics i d'Especial interés, fins a 1970.

  Els participants recorreran més de 180 km, per carreteres obertes al trànsit, repartits en tres etapes. Hui dijous comença a La Marina del Port de València, passant per Cullera i Gandia. En l'etapa del divendres els participants viatjaran des de Gandia a Planes, passant per Castelló de Rugat i arribant a Oliva . En l'etapa del diumenge la caravana de vehicles històrics tornarà a València recorrent diferents poblacions de la Comunitat Valenciana.

  El parc de l’Estació rebrà els 50 vehicles, que estaran exposats des de les 13.30 fins a les 17.15 h. Des d'Oliva Turisme s'oferirà un còctel a tots els participants, amb productes típics de la ciutat, com ara coques i figatells, un arròs amb fesols i naps, cuinat pels Festers de Sant Vicent, i postres de taronja de la terra. Aquest acte comptarà amb la presència de la Fallera Major d'Oliva, Elia Sanchis, i la seua Cort d'Honor.

  El regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva, Kino Calafat, ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta emblemàtica prova arribe a Oliva. Segons Calafat “és un orgull per a Oliva poder rebre aquesta carrera, gaudir dels cotxes clàssics i de la filosofia i l'estètica de la prova, una ronda en la qual preval la companyonia i el plaer per viatjar i admirar el paisatge de cada lloc que es visita”.

  En aquesta edició es prestarà especial atenció a la marca espanyola Hispano-Suiza, en memòria del prestigiós historiador de l'automòbil a Espanya i prestigiós expert en la marca espanyola fundada en 1904. El vehicle més antic inscrit en la prova és precisament un Hispano-Suiza HP16-30 de 1917. Fins a sis vehicles de la marca espanyola estan inscrits en la prova.

  Trofeu de SM el Rei

  En aquest ral·li tan emblemàtic, el Club d'Automòbils Antics de València fa lliurament de la distingida Copa de Sa Majestat el Rei al guanyador de les proves cronometrades de regularitat. És l'únic Club d'Espanya que té atorgada la Copa de SM el Rei per a aquesta mena de ral·li i està lliurant-la, de manera consecutiva, des de fa 36 anys.

  Pujar