elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

300 genets i amazones de 30 països competeixen a Oliva en el Campionat d'Europa de Menors 2022

300 genets i amazones de 30 països competeixen a Oliva en el Campionat d'Europa de Menors 2022
  MÉS FOTOS
  300 genets i amazones de 30 països competeixen a Oliva en el Campionat d'Europa de Menors 2022 - (foto 2)

  Després de la cerimònia inaugural, celebrada ahir diumenge per a donar la benvinguda als 30 països participants, comença de manera oficial el Campionat Europeu de Salt FEI per a genets Joves, Júniors i Children que té lloc en el Centre Eqüestre d'Oliva Nova Beach & Golf Resort fins diumenge que ve, 17 de juliol.

  Un total de 350 genets i amazones amb, al voltant de 500 cavalls, es donen cita a Oliva Nova per a competir en un gran esdeveniment internacional que omplirà d'espectacle, emoció i colorit les instal·lacions del Centre Eqüestre. Es tracta d'un esdeveniment de màxim nivell internacional, en el qual 97 genets children de vint-i-cinc països, 100 júniors de vint-i-sis països i 86 joves genets de vint-i-tres països competeixen per a emportar-se a casa les anhelades medalles.

  L'alemany Matthis Westendarp, campió de joves genets l'any passat, el medallista d'or individual 2021 en categoria Children, l'hongarés Suzhou Jr o el finlandés Hugo Kogelnig arriben per a defensar els seus títols europeus. En les competicions per equips, Bèlgica arriba per a defensar el seu primer lloc del Campionat Europeu de 2021, celebrat en Vilamoura (Portugal).

  A més, la britànica Lily Attwood, l'amazona francesa Jeanne Sadran Harry Allen o Max i Tom Wachman arriben molt ben posicionats en l'escena internacional. Altres noms coneguts que competiran a Oliva Nova són Thibault Philippaerts (BEL), Skye Morssinkhof (NED) i Eden Leprevost Blinlebreton (FRA).

  Dotada de diverses pistes amb sistema EBB&Flow, 500 boxs i amb un nombrós ventall d'experiències dins del mateix recinte, les instal·lacions del Centre Eqüestre Oliva Nova són excel·lents per al desenvolupament d'aquest esdeveniment esportiu.

  El dimarts es donarà el tret d'eixida a la competició amb les proves per als Júniors i Joves Genets, mentre que la primera competició individual per als Children es disputarà el dimecres.

  Les primeres medalles es decidiran el dijous 14 de juliol, després de la final per equips en categoria Júnior. El divendres arriba la final per equips de Joves Genets, mentre que el dissabte es decidiran les medalles individuals categoria Júnior i les medalles per equips en la categoria Children.

  L'edició 2022 del Campionat Europeu de Salt FEI per a Genets Joves, Júniors i Children conclou el diumenge 17 de juliol amb la final individual en les categories de Joves Genets i Children.

  Segons ha afirmat el regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva, Kino Calafat, “l'aposta pel turisme i l'esport contribueix de manera molt positiva a la imatge turística d'Oliva en termes de millora de marca, creació de llocs de treball i altres avantatges econòmics i socials”. També, tal com ha subratllat Calafat, “Oliva s'està consolidant com a seu de grans esdeveniments esportius i ha felicitat a Oliva Nova per treballar en aquest sentit durant tot l'any per a desestacionalitzar i internacionalitzar el turisme a Oliva”.

  La celebració del campionat compta amb la col·laboració del Programa de Suport a Competicions Esportives de la Comunitat Valenciana, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso.

  Pujar