elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les coques de mosset d'Oliva conquisten FITUR

Les coques de mosset d'Oliva conquisten FITUR
  • El Departament de Turisme d'Oliva aposta pel valor gastronòmic com un dels pilar fonamentals de l'oferta turística

  • Pepe Cotaina ha realitzat una demostració de les coques més representatives d'Oliva, i ha pastat la massa bona en directe

MÉS FOTOS
Les coques de mosset d'Oliva conquisten FITUR - (foto 2)
Les coques de mosset d'Oliva conquisten FITUR - (foto 3)

Oliva ha sigut hui protagonista, amb una part de la seua riquesa gastronòmica, de la mà de Pepe Cotaina a l'espai de L'exquisit Mediterrani, ubicat a l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, presentant el showcooking de les coques d'Oliva.

Cotaina ha realitzat una demostració de les coques de mosset més representatives d'Oliva, com ara la de gamba amb bleda, ceba amb pésols, tomaca amb sangatxo i la d'espencat.

La massa de pasta bona amb la qual es fan les coques és una massa enriquida amb oli d'oliva verge extra.

A banda de l'aspecte gastronòmic, les coques d'Oliva són una tradició històrica, ja que els veïns i veïnes dediquen un dia a la setmana a aquesta recepta. De fet, els divendres les coques es poden trobar en molts forns i restaurants d'Oliva.

Aquest costum emana de la necessitat de les dones per anar els divendres al mercat i així tindre el dinar preparat, i a més, s'aprofiten en el temps de Quaresma ja que el companatge de les coques més típiques no porta res de carn.

La demostració del pastat i elaboració de les coques ha sigut un èxit i ha omplit Fitur dels sabors olivers.

Segons ha comentat Pepe Cotaina "vindre a Fitur representant a Oliva és un honor, i més si ho faig amb les coques d'Oliva, gastronomia autèntica que combina la panaderia i la cuina".

Per la seua banda, Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva ha assegurat que des del Departament de Turisme es continuarà treballant per "promocionar la nostra gastronomia com a pilar fonamental de l'oferta turística". En aquest sentit, Calafat ha destacat que "Oliva compta amb els millors recursos naturals, unes platges autèntiques i úniques, un patrimoni històric i cultural molt enriquidor i una gastronomia excepcional; tot això fa que Oliva siga un lloc únic i extraordinari per viure, visitar i gaudir".

Pujar