elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre espigons i 90.000 metres cúbics de grava fina: Així és la regeneració dels Marines de Nules

Quatre espigons i 90.000 metres cúbics de grava fina: Així és la regeneració dels Marines de Nules
  • En els pròxims mesos està prevista la redacció dels plecs de bases per a les pròximes actuacions en el municipi

La subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, ha visitat les obres d'estabilització de la platja dels Marines de Nules. Aquestes actuacions, que han tingut un termini d'execució de 12 mesos, han comptat amb un pressupost de 4,07M€. A aquesta visita han acudit, entre altres, el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri per a la Transició Ecològica, Fernando Pérez Burgos; el cap del Servei Provincial de Costas, Leonardo Monzonís; i l'alcalde de Nules, David García.

En aquest acte, García ha indicat que “les obres d'estabilització han consistit en l'aportació 90.000 metres cúbics de grava fina, la prolongació de quatre espigons i la conformació dunar al costat de la seua vegetació”. Segons ha dit la subdelegada, “aquestes obres van més enllà de la simple reposició d'arena, hi ha una ampliació d'espigons, per a protegir la platja i una regeneració dunar”. Les obres de regeneració de Nules “són un clar exemple del compromís del Govern d'Espanya en la recuperació del litoral i de les platges de la Comunitat Valenciana i de la província de Castelló en particular”

La subdelegada del Govern de Castelló ha indicat que amb aquest projecte s'assegura l'amplària mínima de la platja en tota la seua longitud per al desenvolupament de la seua funció lúdica. A més, ha afegit, “es recupera la funció de defensa de la platja, amb una amplària mínima, que permeta dissipar l'energia de l'onatge durant els temporals” i es preserva i millora la qualitat de l'entorn ecològic.

Aquestes obres estan incloses dins de l'Estratègia Sud de Castelló, que comprén el tram entre el port de Castelló i el port de Sagunt. En els pròxims mesos està prevista la redacció dels plecs de bases per a la redacció dels projectes que completen l'Estratègia en el terme municipal de Nules.

MÉS FOTOS
Quatre espigons i 90.000 metres cúbics de grava fina: Així és la regeneració dels Marines de Nules - (foto 2)
Quatre espigons i 90.000 metres cúbics de grava fina: Així és la regeneració dels Marines de Nules - (foto 3)
Quatre espigons i 90.000 metres cúbics de grava fina: Així és la regeneració dels Marines de Nules - (foto 4)
Pujar