elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Primera trobada dels partits municipalistes valencians impulsat pels alcaldes d'Ontinyent i Nules

Primera trobada dels partits municipalistes valencians impulsat pels alcaldes d'Ontinyent i Nules
  • Comptarà amb dues taules redones sobre bones pràctiques, desafiaments i reptes del municipalisme

Morella, Alberic, Oliva, Loriguilla, Ontinyent, Calp, Carcaixent, Nules i La Pobla de Vallbona tenen alguna cosa en comú: en les seues corporacions municipals tenen càrrecs electes de partits municipalistes. Alguns d'ells tenen, fins i tot, la vara de comandament.

Però no sols a nivell local sinó provincial, amb Ens Uneix en la Diputació de València on l'acord aconseguit amb el Partit Popular va desbancar del govern al PSOE. Ara este partit local d'Ontinyent, amb un únic diputat provincial, ostenta la vicepresidència primera d'esta administració provincial.

En el cas de la capital de la comarca dels Ports, el partit Independents per Morella es va fer amb l'alcaldia de la mà de Bernabé Sangüesa, fent trontollar un feu socialista històric.

També a Alberic, l'alcaldia està en mans de Ciutadans per Alberic amb Toño Carratalá com a alcalde. A Oliva, Yolanda Pastor és l'alcaldessa després de guanyar les eleccions el partit local Projecte Oliva.

Per part seua, Montserrat Cervera des d'UCIN va aconseguir l'alcaldia de Loriguilla.

A Ontinyent, Ens Uneix va tornar a retindre la vara de comandament amb Jorge Rodríguez. Ana Sala, que encapçalava Som Calp, és també l'alcaldessa de Calp; i a Carcaixent, encara que no en el govern, Units per Carcaixent té cinc regidors.

A Nules, David García de Centrats a Nules va tornar a aconseguir l'alcaldia en 2023 i en el cas de La Pobla de Vallbona, Centrats a Sa Pobla va aconseguir dos regidors en les passades eleccions municipals el que li va permetre entrar en el govern local. 

Este dimecres, els càrrecs electes dels partits municipalistes de la Comunitat Valenciana realitzen la seua primera trobada en el Centre Cultural La Beneficència.

L'acte està pensat en tres parts. Hi haurà dues taules redones. Una d'elles, sobre bones pràctiques del municipalisme, intervindran els càrrecs electes de Morella, Alberic, Oliva i Loriguilla.

La segona taula redona, sobre desafiaments i reptes del municipalisme, comptarà amb la participació d'Ontinyent, Calp, Carcaixent, Nules i La Pobla de Vallbona.

Tancarà l'acte la Vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, d'Ens Uneix, el partit de Jorge Rodríguez a Ontinyent.

Pujar