elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polèmica a Nules per un concurs de TikTok dirigit a menors d'edat

Polèmica a Nules per un concurs de TikTok dirigit a menors d'edat
  • Amb motiu del 8 de març, l'Ajuntament ha llançat un concurs sobre apoderament, bon tracte, sororitat i prevenció de la violència sexista

Un concurs ha causat la polèmica en el municipi de Nules. L'Ajuntament ha publicat en les seues xarxes socials la convocatòria d'un concurs de TikTok dirigit a joves d'entre 12 i 30 anys amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona.

La convocatòria d'este concurs, organitzat des de les àrees de Joventut i Igualtat, no ha passat desapercebut i alguns veïns de Nules han aprofitat el facebook de l'Ajuntament per a mostrar la seua disconformitat.

“Quin despropòsit”, “en lloc de promocionar i donar exemple als xiquets, adolescents de la vida sana com a esport, alimentació i diferents professions per al futur, vosaltres promocioneu TikTok” o “no sé de qui ha sigut la idea d'esta iniciativa, però d'algú que no té fills segur”, són alguns dels missatges que han anat deixant en el mur del Facebook oficial.

L'alcalde, David García, ha eixit al pas d'esta polèmica afirmant que “els joves estan en TikTok, i els que estan, estan. No promovem l'ús de TikTok perquè si un es llig les bases, necessiten autorització dels pares”.

El primer edil ha afirmat que “és important que els joves reben missatges en positiu” i amb este concurs “volem llançar missatges que eduquen en valors constitucionals, de democràcia, d'igualtat. Hem de ser allà on els joves estan”.

A més, alguns dels internautes han aprofitat per a publicar alguns enllaços informatius com que la Unió Europea investigarà TikTok per l'ús addictiu que suposa o que Amnistia Internacional advertix que TikTok és un perill per a la salut mental dels xiquets.

En l'apartat 'Seguretat i benestar dels menors', actualitzat al març de 2023, TikTok assenyala que “per a tindre un compte, has de tindre almenys 13 anys” i que “si tenim coneixement que un usuari no aconseguix l'edat mínima per a usar TikTok, procedirem a bloquejar el seu compte. Si el titular d'un compte considera que hem imposat el bloqueig per error, pot recórrer la decisió”.

El concurs de l'Ajuntament de Nules

Les persones interessades a participar en este concurs han de tindre entre 12 i 30 anys, ser residents o nascuts a Nules i opten a quatre targetes regale valorades en 125 euros cadascuna per a comprar en els establiments i botigues de Nules.

Per a participar pots pujar un vídeo fins al 6 de març en el teu compte de TikTok amb l'etiqueta #tiktokempoderamentnules i enviar un correu electrònic a joventut@nules.es amb els detalls requerits i l'enllaç del vídeo.

Els temes o categories són els següents: apoderament de la dona; bon tracte en les relacions; sororitat entre dones i prevenció de la violència sexista.

Pots consultar les bases en este ENLLAÇ.

Pujar