elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana

'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana
  • Es presenta a Nules aquesta marca diferenciadora amb la presència d’una important representació del sector

MÉS FOTOS
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 2)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 3)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 4)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 5)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 6)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 7)
'Nuleta', naix la marca de qualitat de la Clemenules de la Plana - (foto 8)

L’Associació per a la Diferenciació i Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana ha presentat hui a Nules “Nuleta”, la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana certificada per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians.  

Després de quatre anys de treball i gestions fetes, per fi s’ha creat una marca amb la qual es pretén posar en valor la Clemenules d’aquesta comarca de la província de Castelló, per a així garantir un preu just per al llaurador.

De manera que, l’acte de presentació de la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana ha comptat amb el suport d’una important representació del sector agrari i de diferents institucions. Com ara, el president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí, el Director General del Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, David Torres, juntament amb l’alcalde de Nules, David García, com a amfitrió d’aquest esdeveniment, i el president de l’Associació de la Clemenules de la Plana, Juan Vicente Moros, han estat els encarregats de presidir l’acte de presentació.

Un acte que ha servit, a més, per a exposar al públic assistent la situació actual del sector agrari, i la importància de la creació d’aquesta nova marca per al futur de la citricultura de la comarca de la Plana. Així doncs, també s’ha fet un recorregut per les accions portades a terme en tots aquest temps per l’associació per a aconseguir “Nuleta”.

Cal recordar que, l’Associació per a la Diferenciació i Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana es va constituir formalment l’any 2021 i està formada pels ajuntaments d’Almassora, Moncofa, Betxí, Borriana, la Vall d’Uixó, la Vilavella , Nules, Vila-real, Artana, Castelló i la Llosa, l’Associació de Pous, el Sindicat de Regs del Millars, juntament amb diverses

cooperatives agrícoles i de serveis, comerços citrícoles i cooperatives d’exportació de la província de Castelló.

Tots ells han estat treballant de la ma per a que la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana siga hui una realitat.

Amb tot, l’associació ha comptat també en aquesta important jornada amb el suport d’una important representació de l’IGP Cítrics Valencians, d’AVA, la Unió de Llauradors i Ramaders, de l’IVIA, i de la Federació Valenciana de Cooperatives, a més també han assistit empreses de distribució alimentària i intermediaris en el comerç de cítrics, entre d’altres.

Pujar