elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules prevaldrà amb fins a 3.000 euros l'obertura de nous negocis i la contractació d'aturats

Nules prevaldrà amb fins a 3.000 euros l'obertura de nous negocis i la contractació d'aturats
  • L'Ajuntament vol potenciar tres eixos comercials: El centre, la platja i Mascarell

“Volem que Nules siga un municipi d'oportunitats”. Així s'ha expressat l'alcalde de la població castellonenca, David García, en la presentació de dues noves línies d'ajudes “per a dinamitzar l'economia local”.

“Una de les nostres grans preocupacions és que Nules siga un poble actiu i amb oportunitats per a les famílies del municipi i per a famílies d'altres localitats que es vulguen establir ací”, assenyala el primer edil, que recorda que “encara que la taxa de desocupació que tenim està per davall de la mitjana comarcal, provincial, autonòmica i nacional, no ens conformem”.

Fins a 3.000 euros per contractar aturats

Així, l'Ajuntament fa el pas per a prevaldre la contractació en les empreses locals de veïns que es troben aturats i que porten almenys un any empadronats.

Es tracta d'una línia de 50.000 euros a l'any amb la qual les empreses rebran una prima mínima de 1.500 euros per cada contractació.

L'ajuda, a més, podrà ascendir a un màxim de 3.000 euros si es compleixen altres requisits, com que siguen parats de llarga duració, persones d'un col·lectiu en risc per a trobar treball, amb diversitat funcional superior al 33%, majors de 50 anys, joves sense experiència laboral o veïns en risc d'exclusió social acreditat per serveis socials.

A estes primes es podran acollir totes aquelles empreses que hagen fet estes contractacions des de setembre de 2023 i s'estendran fins a gener de 2024.

Fins a 3.000 euros per l'obertura de nous negocis

D'altra banda, s'ha ideat una altra línia d'ajudes de 25.000 euros anuals per a 2023 i 2024, amb l'objectiu d'ajudar a sufragar les despeses inicials que cal assumir per a obrir la persiana de nous negocis.

“Volem ajudar al fet que facen el pas les persones que tinguen una idea per a obrir un negoci”, explica García, que insisteix que “l'Ajuntament està al costat dels autònoms, els emprenedors i els que generen riquesa en el municipi”.

Esta ajuda tindrà una quantia mínima de 2.000 euros, que podrà ascendir a 3.000 si el negoci s'obri en una de les tres zones que l'Ayutamiento vol potenciar com a eixos comercials: La platja, Mascarell i el centre urbà.

Qualsevol consulta sobre el funcionament d'estes ajudes es pot dirigir al departament ADL (Agència de Desenvolupament Local), que les gestionarà.

Pujar