elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules presenta l'I Fòrum d'Ocupació amb 100 ofertes de treball

Nules presenta l'I Fòrum d'Ocupació amb 100 ofertes de treball
  • Se celebrarà el dimarts 30 d'abril amb la presència de 25 empreses de la Plana Baixa

Amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat del veïnat l’Ajuntament de Nules ha organitzat el I Fòrum d’Ocupació del municipi que se celebrarà dimarts, 30 d’abril, al Local Multifuncional, i on es podrà trobar informació i assessorament dels 20 expositors participants, aprenentatge amb eines de millora de la recerca d’ocupació, i també hi haurà entrevistes de treball per part de 25 empreses locals i de la comarca de la Plana Baixa presents en aquest fòrum, entre d’altres.

De fet, la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, el tècnic ADL del consistori, Marcos Monraval, i Alberto Heredia, responsable de l’empresa RH Positiu que gestiona aquesta iniciativa han estat els encarregats de presentar hui aquest Fòrum d’Ocupació Som Talent Nules on hi haurà 100 ofertes de treball.

En aquest sentit, s’ha presentat també la pàgina web https://nules.somtalent.es on es troba el procés d’inscripció, la programació i les ofertes de treball. De manera que, per a poder participar en el procés de selecció per a les entrevistes hi ha que fer la corresponent inscripció fins diumenge 28 d’abril.

Des de l’empresa que gestiona aquesta jornada RH Positiu, Albert Heredia, explica que “les ofertes de treball publicades s’actualitzen periòdicament, per la qual cosa recomanem visitar la pàgina diàriament per a revisar les noves ofertes”.
No obstant això, la jornada compta, a més d’entrevistes de treball amb empreses, amb un programa d’activitats, xerrades i taules redones oberts a tot el públic interessat a assistir i que no necessita inscripció prèvia, així mateix també es podrà accedir lliurement a informació laboral i assessorament individualitzat per part dels experts de les entitats col·laboradors que també participen en aquest fòrum.

Amb tot, la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, comenta al respecte que “ amb totes aquestes accions l’ajuntament pretén facilitar a tot el nostre veïnat l’accés al món laboral, posar en contacte empreses amb treballadors, donar eines per a poder afrontar entrevistes de treball real i ajuda a les empreses a conèixer candidats amb perfils professionals que necessiten. Al mateix temps, es vol crear un espai de trobada per a debatre sobre l’ocupació i la formació, per a conèixer les possibilitats i sobre tot per a mostrar el talent de cadascuna de les persones participants”.

Ventura matisa també que “és molt important que es conega el funcionament de la pàgina https://nules.somtalent.es per a poder gestionar l’accés a les ofertes de treball i conèixer els diferents tallers i xerrades de la programació”.

Taxa d’atur baixa

Des de la regidoria de Polítiques d’Ocupació s’assenyala que fa anys que la regidoria està bolcada en trobar les millors possibilitats de treball per a la població, “aquest fòrum era, doncs, una assignatura pendent que ja és una realitat, donat que aquests darrers anys ens hem dedicat a rebaixar la taxa d’atur amb diferents actuacions i programes de formació per l’ocupació”, apunta Ventura.

Cal destacar que, la taxa actual d’atur de Nules és del 6% amb un total de 540 aturats dels quals 213 són homes i 327 dones, on la taxa de menors de 30 anys se situa en un 12,60% i la de les dones en un 30,56% “davant aquestes dades hi ha que seguir promovent accions que fomenten l’ocupació juvenil i de les dones”, comenta la regidora Rosa Ventura.

Així mateix, actualment Nules compta amb 4 programes LABORA com ara l’Escola Taller Et Formem, el Taller d’Ocupació de Dones, el Taller Mixte d’Ocupació i T’Avalem amb un total de 110 treballadors-alumnes; Nules també compta amb un registre de desocupats i un registre d’empreses que busquen treballadors.

MÉS FOTOS
Nules presenta l'I Fòrum d'Ocupació amb 100 ofertes de treball - (foto 2)
Nules presenta l'I Fòrum d'Ocupació amb 100 ofertes de treball - (foto 3)
Pujar