elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules finalitza una de les obres més esperades: la nova imatge del Casal Jove

Nules finalitza una de les obres més esperades: la nova imatge del Casal Jove
  • Es tracta d’un edifici municipal que presentava moltes deficiències

L’Ajuntament de Nules ha signat recentment la recepció de les obres del Casal Jove amb les quals el municipi comptarà amb unes instal·lacions totalment renovades. De fet, l’alcalde, David García i la regidora de Joventut, Blanca Silvestre, han supervisat juntament amb els tècnics responsables les actuacions fetes a aquest immoble municipal per a constatar així la finalització oficial de les obres.

En aquest sentit, cal recordar que la inversió total d’aquesta actuació és de 1.076.842 euros, i que l’Ajuntament de Nules ha rebut una subvenció de 708.019,63 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana mitjançant el Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics per a les Entitats Locals.

Entre les actuacions realitzades es contemplen accions per a l’estalvi energètic, i la millora de l’accessibilitat. De manera que, entre d’altres, es preveu que el consum energètic es redueixca més d’un 70%, motiu pel qual es pot considerar un edifici de consum energètic gairebé nul.

Així doncs, per a aconseguir la màxima eficiència energètica s´ha incorporat a l’immoble un sistema d’aïllament tèrmic exterior a les façanes; trasdosats interiors amb aïllant tèrmic-acústic; i aïllament en els falsos sostres.

També s’han instal·lat altres sistemes amb el mateix objectiu com ara bombes de captació d’energia mitjançant geotèrmia; captadors fotovoltaics; sistemes de renovació d’aire amb recuperació de calor; fusteries tèrmiques; vidres més eficients; o elements de control de solejament.

Per altra banda, s’ha dotat l’edifici d’accessibilitat universal amb la construcció d’una passarel·la interior en rampa que connecta els dos edificis, i amb la instal·lació de dos ascensors.

Des del consistori es destaca la importància d’aquestes obres per a la localitat, donat que “es tracta d’un edifici municipal que presentava moltes deficiències”, a més des de les regidories de Joventut i d’Infància i FPA s’assenyala que “en breu s’obriran aquestes noves instal·lacions per a donar-los ús, de manera que amb aquestes actuacions el Casal Jove es troba ja adaptat a les necessitats actuals d’un centre destinat a la dinamització de la població jove de 12 a 30 anys, alhora que funcionarà també com centre homologat de formació de persones adultes”.

MÉS FOTOS
Nules finalitza una de les obres més esperades: la nova imatge del Casal Jove - (foto 2)
Nules finalitza una de les obres més esperades: la nova imatge del Casal Jove - (foto 3)
Pujar