elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules estalvia 20.000 euros a l'any amb l'ús de la geotèrmia

Nules estalvia 20.000 euros a l'any amb l'ús de la geotèrmia
  MÉS FOTOS
  Nules estalvia 20.000 euros a l'any amb l'ús de la geotèrmia - (foto 2)

  La piscina municipal de Nules conta amb un demostrador que té com a finalitat aprofitar l'aigua d'aqüífers per a l'ús d'una energia renovable denominada geotèrmia. El funcionament d'aquest projecte suposa per als veïns i les veïnes de Nules un estalvi de 20.000 euros a l'any.

  Esta iniciativa, fruit de la signatura d'un conveni de col·laboració de l'ajuntament de Nules i el Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en el marc del projecte europeu E-USE (Europe Wide Use of Sustainable Energy from Aquifers) és pionera a Espanya, per tant Nules és la primera localitat espanyola i la quarta europea en impulsar l'ús d'energia sostenible aprofitant aigua d'aqüífers.

  Des de que s'ha ficat en marxa aquest projecte han sigut algunes institucions i organismes els que han mostrat interès pel mateix, motiu pel qual ha tingut lloc una visita per part de la Directora del IVACE de la Conselleria d'Economia Sostenible, Julia Company; el Director del ITC, Gustavo Mallol; el Director de Climate KIC Spain, José Luis Muñoz; el Cap de Departament de Planificació, Estudis i Energies Renovables de la Conselleria d'Economia Sostenible, Joaquín Mas; l'alcalde de Nules, David García; el regidor de medi ambient, promotor del projecte, Pedro Rubio; i membres de la Corporació Municipal.

  Davant açò, la investigadora del projecte del ITC, Alicia Andreu i el director de projectes de l'empresa d'ingeneria ITECON instal·ladora d'aquesta energia, Julián Rodríguez, han explicat el procés dut a terme i els resultats obtinguts.

  Els dos han destacat la importància d'aquest projecte que han qualificat de ambiciós i pioner, que s'ha convertit en una realitat amb grans avantatges entre les que destaca la reducció de 100.000 quilos d'emissió de CO2 en un any. A més, s'ha vist que és un sistema molt avantatjós i que presenta grans possibilitats d'estalvi energètic i econòmic tant a les institucions públiques com al sector privat.

  Per tant, han quedat demostrades les avantatges de la utilització d'aquesta energia renovable i a més s'ha aconseguit l'optimització amb l'entorn natural aconseguint la climatització de l'aigua de la piscina.

  Vistos els resultats positius des de l'ajuntament de Nules es va a seguir treballant i apostant per l'ús d'energies renovables amb la instal·lació d'aquest tipus de demostradors, que amb el funcionament d'aquest són tan sols quatre els que hi ha en tota Europa.

  Pujar