elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FESTES NULES

Nules comença aquest cap de setmana les festes de la mar

Nules comença aquest cap de setmana les festes de la mar
  • Mascarell també celebra les festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Àngels

MÉS FOTOS
Nules comença aquest cap de setmana les festes de la mar - (foto 2)
Nules comença aquest cap de setmana les festes de la mar - (foto 3)

Aquest cap de setmana els nulers i les nuleres poden ja gaudir a la mar de Nules dels primers actes festius en honor a Sant Roc, de manera que hui divendres per la vesprada hi haurà actes taurins amb exhibició de vaques i bou embolat; dissabte, 5 d’agost, seguiran els actes taurins, a més tindrà lloc la tradicional Travessia Marítima a la Mar de Nules; i diumenge, 6 d’agost, es commemorarà el Dia Mundial dels Fars amb diferents activitats que organitza l’Associació Platges de Nules, per una banda es realitzarà per al públic infantil un taller de retallables del Far de Nules a la mateixa plaça del far, i per l’altra s’ha organitzat una ruta nocturna anomenada “El far i els seus torrers, un passeig junt al mar”, amb la qual es vol posar en valor el patrimoni vinculat a la vigilància de la costa “Carabineros-Torreros” i l’origen de la façana litoral. A més, la jornada de diumenge comptarà també amb exhibició de vaques i les persones majors podran així mateix gaudir del ball a la Terrassa de l’Estany.

Les festes en honor a Sant Roc tindran lloc fins al pròxim dimecres, 16 d’agost, i al llarg de tots aquests dies es desenvoluparan diferents actes festius com ara la tradicional Fira d’Oportunitats i la Fira d’ONG; a més d’actuacions musicals amb Laia Pizà i Marc Miralles, i d’altres actuacions com la de Ferran Loop o la discomòbil de remember patrocinada pels Quintos del 97.

Els més menuts podran gaudir també de tallers, jocs i d’un parc aquàtic infantil a la Terrassa de l’Estany. De la mateixa manera que, el 12 d’agost es commemorarà el Dia Mundial de la Joventut amb diferents activitats que tindran el suport del Club de Lectura Cosas&Musas i d’Alfons Pérez “Malparlat”.

També se celebraran de nou els tradicionals esdeveniments esportius, de manera que a més de la travessia marítima, tindran lloc la Marxa a peu Solidària no competitiva, els concursos de pesca, la marxa en bici o la Volta a Peu Sant Roc.

Per altra banda, la programació inclou, un any més, la Nit dels Farolets amb taller de farolets i cercavila; la Festa de la Tomata; o les Casetes Obertes.

Així mateix, els actes religiosos seran protagonistes d’aquestes festes el dia de la festivitat de Sant Roc, el 16 d’agost, amb la missa, processó i benedicció de bescuits i pans. Aquesta jornada comptarà també amb el tradicional castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia de Reyes Martí.

Festes de Mascarell

Per altra banda, aquest cap de setmana Mascarell també celebra les festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Àngels amb actes per al públic infantil, actuacions musicals, de germanor amb la Nit de la Torrà i actes religiosos amb la missa i processó en honor a la patrona que tindran lloc diumenge 6 d’agost.

Pujar