elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules avança al migdia la Crida de les festes de Sant Bartolomé: consulta el programa complet de 2023

David García i Blanca Silvestre
David García i Blanca Silvestre
  • Una altra de les novetats és que els veïns que seguisquen els bous per televisió podran veure'ls en qualsevol punt del recinte de la Vila

A partir del divendres 4 d'agost, Nules arranca tres setmanes consecutives de festes en els quals l'activitat no pararà ni en la zona marítima ni en el nucli urbà amb motiu de les festes en honor a Sant Roc i Sant Bartomeu, respectivament. Ahir elperiodic.com, ja avançava les actuacions musicals de l'últim dia de les festes patronals.

L'alcalde de Nules, David García, i la regidora de Festes, Blanca Silvestre, han presentat aquest matí l'àmplia programació que estarà disponible en format paper aquest dimecres per a poder recollir el programa a la biblioteca municipal de 10.00 a 11.30 hores i aquest dijous en el mateix horari en la Tourist Info de la platja, al costat de l’Estai.

L'edil ha agraït a les associacions de la platja de Nules la seua “implicació” per a “transmetre els valors de la platja de Nules” i ha destacat part de la programació de Sant com la ‘Nit dels fanals’, el concert amb motiu dels ‘Cassets Obertes’, el club de lectura de Coses & Muses o la nit de remember.

Una cambra mòbil com a novetat

Entre les novetats, l'alcalde ha explicat que enguany “estiga on estiga el bou, es podrà veure per televisió”. D'aquesta manera, una persona portarà una cambra que permetrà obtindre imatges del bou quan estiga en qualsevol punt del recinte de la Vila.

García ha explicat que molta gent els havia transmés aquesta inquietud atés que si el astado no es trobava en la plaça no poden gaudir del bou des de la televisió.

Festes de Sant Bartomeu

Així mateix, han presentat la programació amb motiu de les festes patronals en honor a Sant Bartomeu en les quals destaca, com a novetat, que enguany la Crida serà per primera vegada al matí “gràcies a l'escolta activa dels veïns”. Així, a les 12.00 hores arrancarà des del Convent fins a la plaça Major on hi haurà un DJ fins a les 14.00 hores.

Una altra de les novetats és que el sopar de germanor de tombet de bou serà en els jutjats i hi haurà orquestra i discomóvil; mentre que les disfresses seran en el Convent.

Per als majors hi ha previst un tribut a Mexico i a Rocío Dúrcal; mentre que el 24 d'agost, festivitat de Sant Bartomeu, s'honrarà al patró amb una missa a les 19.00 hores i la posterior processó.

L'alcalde ha agraït tant a la regidora de Festes, com a la comissió de festes i del bou el seu treball “en temps rècord” per a completar la programació que ja va deixar iniciada l'anterior responsable de festes.

Pujar