21 de febrer de 2020 21/2/20

El PP de Nules acusa a David García de deure 900.000 euros a proveïdors

El PP de Nules acusa a David García de deure 900.000 euros a proveïdors - (foto 1)
  • La portaveu del PP, Mª Victoria Marzal, defensa a autònoms i professionals que van prestar serveis en 2019 i segueixen sense cobrar per la irresponsabilitat de l'alcalde

El Grup Municipal del Partit Popular a Nules ha exigit a David García el pagament dels 900.000 euros de factures pendents de 2019 que l'alcalde encara no ha abonat als proveïdors. El pagament d'aquest deute és condició sine qua non per al PP tal com ha assenyalat hui el seu portaveu, Mª Victoria Marzal, al tancament d'una reunió mantinguda amb el primer edil sobre els pressupostos de 2020.

“No negociarem els pressupostos fins que l'alcalde no ens certifique que ha pagat tots els seus deutes. Els qui en 2019 van prestar serveis a aquest equip no tenen cap obligació de suportar uns deutes que els ha generat la irresponsabilitat d'un alcalde que contractava encara que no tinguera diners. Des del PP estarem al costat dels professionals i autònoms que encara no han cobrat i no pagarem fins a aconseguir que ingressen el que se'ls deu”.

Marzal ha assenyalat com a “prioritari” aquest pagament que l'alcalde de Nules ha quantificat, des de setembre a desembre, en 900.000 euros. “Es tracta de factures en el calaix que segueix sense pagar i que, tal com ens ha reconegut, ni tan sols es podran saldar amb els romanents de tresoreria del tancament de la liquidació de l'exercici 2019”.

Aquesta circumstància trasllada a la fi de febrer l'obtenció de liquiditat. “És a final de febrer quan Intervenció liquidarà l'exercici 2019 i quan podrem saber els romanents que posseeix l'Ajuntament de Nules. En tot cas, tal com ens ha informat l'alcalde, no permetran pagar la totalitat del deute, per la qual cosa Nules veurà condicionades les inversions d'enguany per la irresponsabilitat i el malgaste de qui ens governa”.

Marzal ha emplaçat a l'alcalde a una nova reunió al març, una vegada “s'haja conegut el romanent i assumit part del pagament de les factures pendents”. Serà llavors quan “ens puguem tornar a asseure per a veure com es paguen els deutes que no ha cobert el romanent i estudiar amb quins fons de 2020 s'afronta el pagament de les restants”. Una hipoteca que “els nostres veïns hauran de pagar amb retallades d'inversions perquè durant massa anys s'ha malgastat sense criteri i sense rigor els diners del nostre poble”.

Pujar