26 de novembre de 2020 26/11/20

PP: "L'alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contracta sense diners"

PP: "L'alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contracta sense diners" - (foto 1)
  • CeN porta a la ruïna econòmica a l'ajuntament i Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit de 1,3 milions d'euros

L'alcalde de Nules va demostrar aquest dijous en ple que continua creient que saltar-se la llei és l'única eixida per a pagar als centenars de proveïdors que va contractar fa més d'un any sense tindre diners. La seua decisió, reconeguda en un informe d'Intervenció, d'actuar al marge de la llei contractant prestacions sense tindre la deguda partida pressupostària ha derivat en una ruïna econòmica per al municipi que ara desitja resoldre al marge de la legalitat vigent.

“Ens tindran al seu costat per a eixir del caos que han generat d'acord amb la normativa vigent. De manera que es puga pagar, d'acord amb llei, a les víctimes d'aquesta política irresponsable que durant anys hem estat denunciant”, ha assenyalat la portaveu del PP a Nules, María Victoria Marzal. “No farem costat a un alcalde que governa com si tinguera majoria absoluta i que es nega a pagar a centenars d'autònoms a través dels procediments legals que li marca la Intervenció”.

Des del Partit Popular han lamentat la imprudència d'un equip de govern “al qual li hem exigit des de fa mesos que pagara als professionals que esperen des de 2019 cobrar pels serveis prestats”. Hi ha un dèficit de finançament de 1,3 milions d'euros i 740.726,06 euros de factures impagades perquè la política irresponsable i caòtica de l'alcalde, David García, ha portat a aquest ajuntament a una ruïna econòmica històrica.

En només cinc anys, tal com ha recordat Marzal, l'Ajuntament de Nules ha passat de la solvència econòmica a la més absoluta misèria. El 13 de juny de 2015, segons informe de tresoreria, el PP va deixar en la caixa de l'Ajuntament de Nules 2.481205,79 euros. Un import que CeN, Més Nules i PSPV “es van dedicar a gastar sense límit fins que van provocar la intervenció del Consell per a frenar el balafiament”. Ara, amb un any de CeN i Més Nules, “la situació s'ha agreujat fins a aconseguir 1,3 milions d'euros en números rojos”. “L'urgent i necessari és un pressupost d'emergència, i per a aconseguir-lo cal dialogar, asseure's i consensuar amb l'oposició. Els hem tendit la mà per a aconseguir-ho. La qüestió és si volen fer-ho”.

Pujar