elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament busca recuperar la documentació sobre la Sèquia de Nules

Partidor de la sèquia Major de Nules i sèquia de Mascarell.
Partidor de la sèquia Major de Nules i sèquia de Mascarell.
  • Nules col·labora amb el Cercle Fruiter Borrianenc en la recuperació de documentació relacionada amb els inicis i construcció de l’anomenada Sèquia de Nules.

L’Ajuntament de Nules i el Cercle Fruiter Borrianenc col·laboraran en la recuperació de documentació relacionada amb els inicis i construcció de l’anomenada Sèquia de Nules.

En aquest sentit, s’han reunit a Nules el regidor de Patrimoni i Arxius, Guillermo Latorre, i el regidor d’Agricultura, César Estañol, amb una representació del Cercle Fruiter Borrianenc amb el seu Síndic Major, Vicent Franch; el Síndic en Cap, Juan Vicente Moros; el Síndic General, Vicent Beltrán; i Francisco Franch, membre de l’entitat.

Tots ells, han acordat col·laborar en la recuperació d’aquesta documentació. De manera que, des del Cercle Fruiter Borrianenc s’ha donat al consistori documentació relacionada amb la partició d’aigües i l’avantprojecte de la canalització de l’aigua de Borriana a Nules que serà digitalitzada i formarà part de l’arxiu històric de Nules.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Nules posa a la seua disposició tota la documentació existent al seu arxiu que els ajude a contextualitzar la documentació que ells han adquirit sobre la Sèquia de Nules.

Amb tot, cal assenyalar que el Cercle Fruiter Borrianenc és una associació que va nàixer de l’antiga associació d’exportadors de cítrics de Borriana, i que desenvolupa i promou activitats culturals relacionades amb la citricultura. Així mateix, entre les tasques que porta a terme es troba també la recuperació de documentació escrita, gràfica i audiovisual de l’activitat econòmica de Borriana.

Davant açò, el regidor de Patrimoni i Arxius, Guillermo Latorre, comenta que “seguim treballant en la difusió del nostre patrimoni i posem a disposició de qualsevol associació o entitat que ho necessite el nostre arxiu històric”.

MÉS FOTOS
L'Ajuntament busca recuperar la documentació sobre la Sèquia de Nules - (foto 2)
L'Ajuntament busca recuperar la documentació sobre la Sèquia de Nules - (foto 3)
L'Ajuntament busca recuperar la documentació sobre la Sèquia de Nules - (foto 4)
L'Ajuntament busca recuperar la documentació sobre la Sèquia de Nules - (foto 5)
Pujar