Castellano

Una jove salva la vida de la seua àvia que estava inconscient després de patir una caiguda en el seu habitatge de Novelda

Una jove salva la vida de la seua àvia que estava inconscient després de patir una caiguda en el seu habitatge de Novelda
  • Tenia coneixements de reanimació cardiopulmonar bàsica i va començar a reanimar a la seua àvia amb la supervisió telefònica del metge d'emergències

Una dona, de 83 anys, es recupera a l'hospital General d'Elda, on roman ingressada, després de patir una parada cardíaca en un habitatge de Novelda.

El CICU va ser alertat sobre les 18.15 hores del passat dissabte que la dona havia caigut i estava inconscient. Es va mobilitzar a una unitat del SAMU i a una unitat de SVB amb metge d'Atenció Primària.

Mentre arribaven els serveis sanitaris d'emergència, un metge coordinador del CICU va contactar amb la alertante, la filla de la dona afectada, i li va transmetre la necessitat de realitzar el massatge cardíac per al que el facultatiu donaria les indicacions oportunes.

En el domicili es trobava la neta de la pacient, que tenia coneixements de reanimació cardiopulmonar bàsica i va començar a reanimar a la seua àvia amb la supervisió telefònica del metge coordinador, fins que va arribar la primera assistència. Llavors l'equip sanitari de suport vital bàsic i el metge d'Atenció Primària van continuar amb la reanimació.

Una vegada en el lloc, l'equip mèdic del SAMU va realitzar a la dona la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de recuperació i van aconseguir així estabilitzar-la.

Posteriorment, la dona va ser traslladada en l'ambulància del SAMU, per parada cardíaca recuperada a l'hospital General d'Elda, on roman ingressada amb pronòstic reservat.

Cal destacar la importància de conéixer les maniobres de massatge cardíac per a actuar davant una parada cardiorespiratòria. En l'apartat de consells de la web del SESCV (Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana) es pot consultar què fer en aquests casos, així com visionar un vídeo explicatiu sobre la reanimació cardiopulmonar bàsica.

Pujar