Dimarts 14 de Agost de 2018

Finalitzen les obres de retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de Catarroja

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Urbanismo e infraestructuras -  general
31/08/2017 | elperiodic.com  

Finalitzen les obres de retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de Catarroja

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

L'alumnat del CEIP Jaume I El Conqueridor de Catarroja podrà començar les classes en un ambient completament segur, ja que les obres de retirada del fibrociment del teulat ja han acabat. La reforma, a càrrec de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha servit per a evitar que este material puga desprendre's amb toxicitat.

Així, els operaris han treballat durant els mesos de juliol i agost retirant la teulada exterior del col·legi que data de l'any 1977 i estava construïda amb este material. El problema que presenta el fibrociment és que utilitza l'amiant, un component que inhalat pot provocar malalties respiratòries.

Per això, amb l'objectiu d'evitar riscos per a professorat i alumnat derivats de la degradació del fibrociment, la Conselleria va ordenar retirar-lo de tots aquells centres escolars que l'utilitzaven. Ara, amb les obres ja finalitzades, els xiquets i les xiquetes podran acudir al Jaume I sense cap risc.

A banda de la modificació de la coberta de l'edifici, s'ha reformat el sostre intern de les aules. Entre la teulada i el sostre s'ha aplicat també una capa aïllant que servirà per a regular la temperatura dins les classes.

A més, aprofitant que una de les aules cobertes pel sostre de fibrociment era la que s'empra com a gimnàs, també s'ha augmentat l'altura del sostre, ajustant-se a les necessitats d'este espai, i s'han instal·lat focus.

A la fi d'esta intervenció, l'Empresa Pública de Serveis de Catarroja (ESERCA) ha pres el relleu repintant les aules per a deixar-les a punt de cara a l'inici del curs escolar el dilluns 11 de setembre.

Reformes al CEPA

Per altra banda, este estiu també començaren les reformes del sòl i les finestres del Centre d'Educació de Persones Adultes Esteve Paluzié que, previsiblement, acabaran al llarg de setembre.

Segons la regidora d'Educació, Núria Blanch, les intervencions asseguraran "que tot l'alumnat comença el curs escolar en perfectes condicions". "Que els i les alumnes de Catarroja compten amb unes instal·lacions adequades és una prioritat per a la corporació municipal", ha declarat.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil