Dimecres 22 de Agost de 2018

Manises acull la fira invisible dins del cicle d'Escena Erasmus

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Cultura y Espectáculos -  general
29/06/2017 | elperiodic.com  

Manises acull la fira invisible dins del cicle d'Escena Erasmus

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Manises ha estat seleccionada, per formar part d'Escena Erasmus, un projecte escènic europeu amb seu a la Universitat de València promogut pels Vicerectorats de Cultura i Igualtat, d'Internacionalització i Cooperació i per la Fundació General de la Universitat de València, ideat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre. En Escena Erasmus participen fonamentalment estudiants europeus d'intercanvi, Erasmus.

El projecte pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants que passen un any en distintes ciutats europees, i fomentar la seua participació en la vida cultural d'eixes ciutats. Escena Erasmus ofereix als estudiants tallers d'interpretació i formació teatral, i la creació i muntatge d'un espectacle final.

Els seus espectacles s'han representat en més de 200 ciutats, pobles i centres penitenciaris, i en festivals de teatre com els d'Almagro, Olite, Olmedo, Elx, Internacional de Santander, Alcalá... Escena Erasmus va rebre en 2011 el Premi Carlomagno de la Joventut del Parlament Europeu.

L'espectacle d'enguany s'estrenarà el 25 de maig i, després d'exhibir-se en distints espais de la ciutat de València, començarà una gira que ho portarà a molts pobles i ciutats de la província de València. I després es mostrarà a Madrid i en les seus dels nostres socis europeus: Cagliari i Pàdua (Itàlia) i Marburg (Alemanya).

Va ser en 2013 quan, per primera vegada, es va posar en marxa Les Europes Menudes a través de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València amb l'objectiu principal de construir ponts entre els pobles i regions representades pels integrants d'Escena Erasmus i els pobles de la província de València.

Aquest és un programa per a acostar la cultura als pobles i ciutats valencianes i compartir experiències amb els seus habitants que pretén convertir-se en una missió educadora constant a través de la reflexió i de l'observació de la societat actual.

El títol de l'obra és "La fira invisible". L'espectacle està fet amb to de comèdia amb cançons en directe. L'espectacle és bilingüe, està escrit en valencià i en castellà, també comptarà amb cançons i fragments en altres llengües representades en els estudiants europeus.

El repartiment està compost per 12 actrius i actors provinents de diferents estats de la Unió Europea i Sud-amèrica que han estat treballant voluntàriament per conformar el grup durant tot el curs i que ara ja treballen en la realització del nou espectacle.

Segons paraules del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant "les obres de "Les Europes Menudes", sempre tracten de temàtica social d'actualitat, l'any passat va ser "El circ de la frontera", i en aquest cas, "La fira invisible" ambdues obres tracten d'un tema molt actual, però des de punts de vista diferents: el refugiats". A més el regidor també ha aprofitat l'ocasió per animar a tot el món a no perdre's aquesta oportunitat de veure aquest espectacle de qualitat que tindrà lloc el dia 1 de juliol a les 20 h a Manises amb entrada lliure.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil