28 de març de 2020 28/3/20

Naturgy permet a més de 332.000 clients domèstics de la Comunitat ajornar les seues factures d'electricitat, gas i serveis.

Naturgy permet a més de 332.000 clients domèstics de la Comunitat ajornar les seues factures d'electricitat, gas i serveis. - (foto 1)

  Naturgy ajornarà el pagament de les factures d'electricitat, gas i serveis de tots els seus clients domèstics que s'emeten a partir d'ara. L'objectiu és mitigar l'efecte del virus en l'economia familiar davant l'increment del consum domèstic, derivat del confinament de la població ordenat pel Govern per a tractar de frenar la corba de contagis d'aquesta pandèmia.

  La companyia estén l'abast d'aqueixa iniciativa a tots els seus clients domèstics amb tarifes liberalitzades, després de posar-la en marxa inicialment per a pimes i autònoms, mesura que els està ajudant a pal·liar l'impacte en els seus ingressos de l'aturada econòmica i comptar amb major liquiditat durant els pròxims mesos.

  La companyia també ha ampliat el període de carència d'aquestes factures fins a 6 mesos en estendre el termini de pagament de les factures reportades fins a juny de 2020 i passar-les al cobrament a partir del mes d'octubre de 2020, facturant-les a continuació en 12 pagaments iguals durant els següents mesos.

  En concret, les factures dels consumidors domèstics, pimes, micropymes, autònoms o xicotets negocis, que s'acullen a aquest pla d'ajuda llançat per la companyia, podran ser abonades fins a setembre de 2021. *Naturgy es farà càrrec del cost d'aquestes factures durant aquests mesos, finançant als seus clients sense interessos, i permetent així flexibilitat el pagament de l'energia.

  Mes de quatre milions de clients domèstics de Naturgy poden acollir-se a aquesta alternativa que ofereix la companyia, igual que els 250.000 pimes i autònoms que té el grup en cartera. En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta mesura beneficiarà a 332.619 clients domèstics i 14.439 pimes i autònoms. Per a accedir a aquesta ajuda els clients interessats han de sol·licitar aquest ajornament del pagament de les factures a través de la secció de “Area Clients” de la pàgina web de la companyia.

  El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha explicat que “la crisi està durant més de l'esperat i tots hem de contribuir tant en la gestió de la pandèmia com en l'aspecte econòmic de les famílies i empreses del país. Estem llançant iniciatives en aquest sentit i continuarem fent-lo mentre continue la crisi. No pararem”.

  Reynés ha afegit que “aquesta iniciativa cerca que tant els clients domèstics, com les pimes i els autònoms, puguen gestionar la seua liquiditat i ingressos a mitjà termini i aconseguisquen suportar aquest període amb una mica més de facilitat dins de la gravetat de la situació”.

  Pla d'acció de Naturgy enfront del Coronavirus

  Des del començament de la propagació del virus, *Naturgy va posar en marxa un ambiciós pla d'acció amb diferents actuacions per a fer front a l'impacte d'aquesta pandèmia i que està dirigit a garantir la favorable evolució de l'activitat, protegir als empleats del grup i ajudar a la societat en general i als seus clients en particular a suportar aquesta situació d'incertesa i dificultat.

  Assistència mèdica gratuïta mitjançant videollamada

  Naturgy facilita als seus clients atenció mèdica gratuïta mitjançant videollamada durant aquests mesos, amb l'objectiu que els ciutadans puguen fer consultes de salut sense necessitat d'eixir de casa. D'aquesta manera, la companyia continua treballant en el seu compromís d'ajudar a contindre la propagació del *Coronavirus i en línia amb la iniciativa impulsada des del Ministeri de Sanitat ‘Jo em quede a casa’.

  Per a poder comptar amb aquesta assistència, que està a la disposició de tots els clients de Naturgy, els usuaris hauran de registrar-se en la seua àrea privada en la web de la companyia.

  En el cas de clients no registrats, els clients seran informats de les instruccions de registre previ per al seu accés al servei.

  Les consultes podran realitzar-se tots els dies de la setmana, les 24h, mitjançant trucada telefònica, pàgina web o aplicació online. Aquest servei inclou informació mèdica de primeres actuacions en casos d'emergència, medicació i posologia per a pediatria i medicina general. En cas d'emergència, s'avisarà al servei 112 per a enviament d'ambulància en el territori nacional.

  Subministrament d'electricitat i gas gratuïts a hotels i residències

  Naturgy es posa al servei de la societat enfront del Coronavirus i ofereix subministrament energètic gratuït, tant d'electricitat com de gas, als hotels i residències que cedisquen les seues instal·lacions a la Sanitat Pública per a ampliar l'oferta de llits disponibles davant l'increment d'hospitalitzacions derivades d'aquesta pandèmia.

  En concret, la companyia ja ha tancat acords amb diferents hotels per a donar-los subministrament energètic gratuït. La companyia uneix forces amb hotels per a facilitar la gestió sanitària i poder habilitar nous espais per a hospitalitzacions, assegurant el subministrament energètic i el confort de les instal·lacions.

  Reforç del servei d'atenció d'urgències

  Naturgy té en aquests moments com a prioritat fonamental garantir la seguretat del subministrament i, per a això, des del començament d'aquesta crisi sanitària va intensificar les mesures del seu protocol d'actuació en totes les seues infraestructures crítiques.

  En concret, la companyia va activar centres físics i tecnologia de suport en diferents punts del país, a més de la capacitat de gestió remota, per a així garantir en tot moment el subministrament energètic.

  Cada instal·lació del grup, tant les referides a xarxes d'electricitat i gas, com les de gestió del mercat i generació elèctrica, compten amb la possibilitat de gestió virtual i amb plans d'emergència preventiva, back-up i trasllat d'activitat entre centres de ser necessari.

  Així mateix, es manté plenament operatiu el servei d'atenció d'urgències domiciliàries per a reparar calderes, frigorífics, etc., acudint en menys de 3 hores. Aquest servei s'ha estés també a aquelles persones que no siguen clients.

  Naturgy també va posar en marxa un protocol d'actuació per a la prevenció del contagi del virus entre els seus tècnics especialistes que han de continuar acudint als seus llocs de treball per a realitzar les activitats essencials. Entre elles cal destacar la separació del col·lectiu d'operadors crítics en equips diferents i sense contacte entre ells. Addicionalment, es va implementar un protocol específic d'aplicació de mesures higièniques i neteja en els Centres de control durant i en cada canvi de torn.

  Mesures de prevenció per a empleats

  Prèviament a l'estat d'alarma, la companyia va oferir l'opció de teletreball a tots els empleats de la companyia els llocs de la qual ho permeteren i va aplicar estrictes protocols d'actuació, sent una de les primeres companyies a adoptar aquest tipus de mesures a fi d'ajudar a contindre el número de contagiats i frenar la corba de la pandèmia.

  Naturgy va estendre aquesta actuació a tots els països on la companyia està present, amb l'objectiu de preservar la seguretat i salut dels seus empleats, anticipant-se també allí les mesures preventives.

  Addicionalment, la companyia va reforçar els serveis d'atenció a l'empleat, com el Servei Mèdic o el Centre de Seguretat i Emergències Corporatiu i ha proporcionat una àmplia sobre què fer en cas d'estar en contacte estret amb un cas probable o confirmat de COVID-19.

  En un exercici de responsabilitat, Naturgy va ajornar la seua Junta General d'Accionistes amb l'objectiu de protegir als seus accionistes i empleats per a evitar, en la mesura que siga possible, la forta propagació del virus. La companyia va prioritzar la coherència amb la declaració de l'estat d'alarma, i va recordar que els punts que figuraven en l'ordre del dia de la Junta podien perfectament posposar-se sense que això alterara el normal funcionament de l'empresa.

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar