Castellano

Els Moros i Cristians de Mutxamel, festes d'Interès Turístic autonòmic

Els Moros i Cristians de Mutxamel, festes d'Interès Turístic autonòmic
  • Les seues festes patronals, amb més de 150 anys d'història, suposen una manifestació de valors culturals i de tradició popular

Mutxamel està de celebració després de la declaració de les Festes de Moros i Cristians d'Interès Turístic Autonòmic, el passat 6 Novembre de 2020 es va publicar la Resolució de la Presidència la Generalitat en la qual s'atorgava aquesta declaració.

El Regidor de Festes, Rafael Pastor, ha assenyalat que s'ha aconseguit un dels principals objectius de la Regidoria que era obtenir aquest reconeixement per a Mutxamel i les seues festes patronals, ja que són un dels millors senyals d'identitat del municipi amb una antiguitat de més de 150 anys, amb una originalitat i diversitat d'actes, així com el nombre de participants en les desfilades i la capacitat d'atracció de visitants.

Les Festes de Moros i Cristians suposen una manifestació de valors culturals i de tradició popular, amb especial consideració etnològica i amb una gran importància com a atractiu turístic per a la localitat.

Aquesta declaració coincideix amb el 30 aniversari de l'himne de festes que data de l'any 1990, composta la seua lletra per Francisco Pastor Vidal i la música per José Sala Torregrosa. Com diu l'himne " alce la meua copa, descanse l´espasa i brinde per la teua, no canvies Mutxamel".

Des de la Regidoria de Festes es vol transmetre l'enhorabona al treball conjunt del poble de Mutxamel, la Comissió de Festes de Moros i Cristians, les comparses i els festers, ja que la unió ha fet la força per a obtenir aquest reconeixement.

Pujar