Castellano

L'alumnat del taller d'ocupació "Mutxamel forma i ocupa II" continua de manera satisfactòria amb els seus treballs de jardineria i obra

L'alumnat del taller d'ocupació "Mutxamel forma i ocupa II" continua de manera satisfactòria amb els seus treballs de jardineria i obra
  MÉS FOTOS
  L'alumnat del taller d'ocupació "Mutxamel forma i ocupa II" continua de manera satisfactòria amb els seus treballs de jardineria i obra - (foto 2)

  El passat 14 de juliol vam rebre la visita de la tècnica d'enllaç, dependent de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, responsable del compliment de les actuacions establides, tant en el programa formatiu com el projecte d'obra del taller d'ocupació “MUTXAMEL FORMA I OCUPA II”, que des del passat 30 de desembre de 2020 es desenvolupa en el nostre municipi amb les especialitats de Jardineria i Obra.

  La tècnica del Labora Raquel del Arco Martí va estar acompanyada pel personal directiu i docent de les dos especialitats del taller d'ocupació i de l'Agència de Desenvolupament Local, així com pel regidor de l'àrea de promoció i desenvolupament econòmic, Antonio Sola Suárez, que va liderar a través de l'ADL la petició de sol·licitud del programa subvenció.

  En esta ocasió, en la visita es van comprovar els avanços desenvolupats per l'alumnat de les dos especialitats, tant en la part teòrica com en la pràctica i de les situacions reals de treball, ja que tot l'alumnat ha arribat de manera satisfactòria a l'equador del programa formatiu.

  Les intervencions durant les hores de treball real i pràctiques consistixen en la realització d'obres d'interés general i són les següents: “Reparacions vàries en el cementeri municipal”, “Realització de la parcel·lació i preparació d'un hort ecològic urbà en Ravel” i “Condicionament de la jardineria en les zones verdes de Ravel i l´Almaixada”.

  Actuacions especialitat de Jardineria

  Fins al moment, l'especialitat de Jardineria ha estat principalment actuant en la zona verda de l’Almaixada on s'han realitzat labors de desbrossament, neteja i de poda en tot l'arbratge; i s'ha treballat en la totalitat de la superfície prevista on s’han retirat les restes de vegetals i de poda.

  En la visita, es va destacar l'avanç de la construcció de les parcel·les que aniran destinades als horts urbans, dotades cadascuna d'estes d'instal·lació de reg, i el muntatge d'un hivernacle amb umbracle inclòs.

  Actuacions especialitat d'Obra

  Durant la visita al cementeri, es va observar la substitució de moltes de les rajoles que estaven en mal estat i que amb el pas dels anys s'han anat desgastant, amb el consegüent perill que té tant per als treballadors com per als visitants en general.

  També es van observar els avanços significatius en la pintura de diverses parets del recinte, que l’alumnat està realitzant de manera manual, per a no embrutar cap dels nínxols.

  El regidor va aprofitar l'ocasió per a reiterar la seua gratitud tant al personal directiu i docent com als alumnes/treballadors, perquè és “conscient que sense la seua col·laboració i implicació no tindríem els resultats que, quan falten 6 mesos per a concloure , ja s'estan detectant”.

  I, per descomptat, va agrair a la Direcció General del LABORA i Fons Social Europeu per l'aportació econòmica que, juntament amb l'aportació municipal, ha fet possible un any més que els nostres aturats puguen beneficiar-se del programa d'ocupació i formació, que els pot qualificar per a inserir-los de nou en el món laboral amb una formació adequada als llocs demandats en l'actualitat.

  Pujar