Castellano

La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna

La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna
La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna
  • Es va detindre al pare, a la mare i al fill pels delictes de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i organització criminal

MÉS FOTOS
La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna - (foto 2)
La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna - (foto 3)
La Guàrdia Civil desmantella a Mutxamel un punt de venda familiar de cocaïna - (foto 4)

La Guàrdia Civil ha detingut a Mutxamel (Alacant) a tres persones de la mateixa família –pare (67), mare (66) i fill (21)-, com a presumptes autors d'un delicte de trànsit drogues, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes i municions. El pare ja ha ingressat a la presó.

Agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Joan han dut a terme una operació per la qual s'ha detingut a tres persones dedicades, presumptament, al tràfic de drogues a la menuda durant l'estat d'alarma.

El passat dia 01 de maig, mentre agents de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil realitzaven un punt de verificació en la localitat alacantina de Mutxamel, van procedir a donar l'alt a un vehicle al conductor del qual li van confiscar 10 grams de cocaïna, repartits en 14 embolcalls individuals per a la seua venda, així com 145 euros fraccionats en bitllets de divers valor.

Aquesta intervenció no va ser del tot casual, perquè agents de la benemèrita li havien estat seguint la pista durant tot l'estat d'alarma, en tindre indicis suficients per a creure que s'estava dedicant a la distribució de substàncies estupefaents. De fet, aquesta mateixa persona ja va ser detinguda fa tres anys per intentar introduir, juntament amb la seua dona i un dels seus fills, diverses quantitats d'heroïna i haixix en un centre penitenciari on es trobava intern altre dels seus fills.

Aquesta vegada, durant el registre de l'habitatge es van aprehendre 162 grams de cocaïna de gran puresa, 7,5 grams d'haixix, 4 bàscules de precisió, material per al “grameado” de la droga i la seua distribució, 149 cartutxos de munició real 9 mm *parabellum, 1 regirar detonador, 2 escopetes d'aire comprimit, 1 táser de 50.000 volts, 1 defensa policial i 3700 euros en bitllets fraccionats.

Aquestes confiscacions van derivar en la detenció tant de la persona interceptada en el dispositiu de control, un home espanyol de 67 anys, com de la resta d'habitants de l'habitatge, la seua dona i el seu fill, pels suposats delictes de trànsit drogues, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes, aconseguint així desarticular per complet un dels punts de venda de cocaïna més actius de la comarca.

Després de passar a disposició judicial, es va decretar l'immediat ingrés a la presó sense fiança de l'home, mentre que la dona i el fill van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Desmantellats tres punts de venda de droga en Sant Joan i Mutxamel durant l'estat d'alarma

Amb aquesta actuació ja van tres operacions dirigides contra el tràfic de drogues en l'àrea d'influència de la Guàrdia Civil de Sant Joan, durant la duració de l'estat d'alarma. La primera d'elles, ocorreguda el passat dia 11 d'abril, en la qual es va detindre, també a Mutxamel, a un altre home per tràfic de drogues després d'intervindre-li 7,5 grams de cocaïna en un dispositiu establit en ocasió d'haver rebut diverses queixes veïnals. La segona, el passat 29 d'abril en col·laboració amb la Policia Local de Sant Joan d'Alacant, en la qual es va detindre a una altra persona amb 70 grams de cocaïna, repartits en 79 bossetes, al qual se'l va identificar per haver incomplit diversos dies les restriccions del confinament

Pujar