Castellano

La Casa de Cultura de Mutxamel acull una funció de ‘El verí del teatre’ amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant

La Casa de Cultura de Mutxamel acull una funció de ‘El verí del teatre’ amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant
  • La representació va ser doble, ja que una va haver-hi una funció per a alumnat de batxillerat i una altra per a públic en general

El passat 8 d’abril es va representar ‘El verí del teatre’ a l’auditori de la Casa de la Cultura  de Mutxamel, una producció d’Esclafit Teatre sota la direcció de Tomàs Mestre i amb l’actuació de Tomàs Mestre i Joan Nave.

Es va fer una representació per a alumnes de batxillerat dels instituts de la localitat, el IES  Mutxamel i el IES L’Allusser, a les onze del matí. Una volta acabada es va establir un diàleg entre actors i alumnes que va posar de manifest com el text de Rodolf Sirera, gràcies a la direcció i actuació de la nova versió, arribà a interessar a un alumnat que es va sentir atret pel “verí del teatre”. Així, una obra que forma part del temari de segon de Batxillerat no sols van tindre l’oportunitat de llegir, sinó també de vore representada. I sentir-la molt millor.

Les regidories de Promoció del Valencià, Cultura i Educació han programat esta activitat que posa en valor la llengua i la literatura valenciana, perquè oferix la possibilitat tant a alumenes com a públic en general de gaudir d’este clàssic de Rodolf Sirera on el joc teatral es convertix en un joc a vida o mort.

La representació, tant del matí per a estudiants com a la vesprada per a tots els públics, va ser d’entrada gratuïta perquè s’ha sol·licitat una ajuda de 2.000 euros a la Diputació Provincial d’Alacant, dins de la convocatòria de subvencions per al foment de la llengua i cultura popular valenciana, anualitat 2022.

Pujar