Castellano
MOROS I CRISTIANS MUTXAMEL 2023

Arranquen les festes de Moros i Cristians de Mutxamel: consulta la programació completa

Arranquen les festes de Moros i Cristians de Mutxamel: consulta la programació completa
  • Els carrers de la localitat s'omplin de color, llum i esplendor per a celebrar aquestes festes tradicionals en honor a la Verge de Loreto

Mutxamel ja ho té tot llest per a arrancar una de les seues tradicions més celebrades, una festa que compta amb 150 anys d'història i que ha sigut declarada d'Interés Turístic Autonòmic, els Moros i Cristians.

Del 7 al 12 de setembre els seus carrers s'ompliran de nou de pólvora, llum, color i esplendor per a celebrar aquestes festes en honor a la Verge de Loreto, a qui rendeixen devoció a través de diferents actes com la salve, l'ofrena de flors o la processó en el seu honor.

El 7 de setembre a la mitjanit, la Salve a la Mare de Déu de Loreto i el posterior pregó de festes seran el tret d'eixida a una àmplia agenda d'activitats pensades perquè tant festers, com a veïns i visitants puguen gaudir.

El dia 9 continuaran els actes religiosos dedicats a la Verge amb l'ofrena floral i la processó. El diumenge dia 10 arribarà un dels actes més destacats de totes les festes, la gran desfilada de Moros i Cristians pels carrers de Mutxamel.

Després, el dilluns 11 i dimarts 12 serà el moment de gaudir de la pólvora amb les guerrilles, del reardit i de l'ambient més fester.

La música també tindrà el seu espai en la Revetla Popular, situada en l'avinguda Carlos Soler, que romandrà oberta des d'aquest mateix dijous dia 7 fins al dimarts 12 de setembre.


Programació completa Moros i Cristians 2023

Dia 7 DIJOUS

24.00 h Salve a Ntra. Sra. La Mare de Déu de Loreto en la Parròquia. A continuació, des del balcó de l'Excm. Ajuntament, Pregó de Festes i actuació de la Societat Musical «L´Aliança» amb tret de focs artificials.

Posteriorment, inauguració de la Revetla Popular en l'Av. Carlos Soler, 64.

Dia 9 DISSABTE

11.15 h Ofrena de flors a Ntra. Sra. La Mare de Déu de Loreto, que partirà des del Castell. A continuació, Solemne Missa, finalitzada la mateixa, la Comissió de Festes, Autoritats i Càrrecs Festers efectuaran una visita al Cementeri.


20.30 h Solemne processó amb la Imatge de Ntra. Sra. La Mare de Déu de Loreto. En finalitzar, Revetla Popular en l'Av. Carlos Soler, 64 i Barraca Popular al Parc del Canyar dels Portelles.

Dia 10 DIUMENGE

08.00 h Diana

10.00 h Missa solemne pels festers difunts en la Parroquía.

12.00 h Entrada de Bandes de Música Av. Carlos Soler.

19.00 h Gran Desfilada de l'Entrada Av. Carlos Soler.


En finalitzar, Revetla Popular en l'Av. Carlos Soler, 64 i Barraca Popular al parc del Canyar dels Portelles.

Dia 11 DILLUNS

07.30 h Desdejuni fester a la porta de l'Ajuntament.

08.00 h Diana per les Bandes de Música i Comparses.

11.30 h Desfilada de totes les Comparses i Bandes de Música des del passeig de la Constitució. A continuació, Ambaixada dels Contrabandistes al Castell.

17.30 h Guerrilla – Tiradors de tots dos bàndols. Av. Carlos Soler. A la finalització de la guerrilla a les portes del Castell, donarà principi l'Ambaixada dels Moros.

20.00 h Desfilada de les Comparses des de les portes del Castell.

00.30 h reardit. Desfilada humorística de totes les Comparses.

En finalitzar, Barraca Popular al Parc del Canyar dels Portelles.

Dia 12 DIMARTS

07.30 h Desdejuni fester a la porta de l'Ajuntament.

08.00 h Diana per les Bandes de Música i Comparses.

10.30 h Guerrilla – Tiradors de tots dos bàndols. A la finalització de la guerrilla a les portes del Castell, donarà principi l'Ambaixada dels Cristians.


12.30 h Desfilada de les Comparses i Bandes de Música partint des del Castell fins al Mercat.

19.30 h Desfilada de les Comparses. A la finalització de la desfilada, i a la porta de l'Ajuntament, es procedirà al Lliurament de Banderes.

En finalitzar, Revetla Popular en l'Av. Carlos Soler, 64 i Barraca Popular al Parc del Canyar dels Portelles.

01.00 h Mascletà Nocturna en la C/ Joan XXIII.

Dia 13 DIMECRES

Tradicional Dia dels Borratxos. Dia de descans. Els festers es reuniran en les seues barraques, on se celebraran els actes típics d'aquest dia.

Pujar