elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Viles en flor renova les tres flors de Morella

Viles en flor renova les tres flors de Morella
  • Es tracta d’una iniciativa d’ASFPLANT per a posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic amb el conjunt de zones verdes i jardins de cada municipi

MÉS FOTOS
Viles en flor renova les tres flors de Morella - (foto 2)

L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) ha renovat un any més les Flors d’Honor de Morella. Així, la ciutat ha obtingut tres flors, de les quatre possibles, dins de la valoració que realitza aquesta associació. Aquesta valoració està dins del programa Viles en flor, el qual pretén posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic de cada població amb el conjunt de zones verdes i jardins del nucli urbà.

A més, el jurat de Viles en flor s’ha reunit aquest matí amb el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, a l’Ajuntament de Morella. Així, des del consistori han demanat als tècnics d’aquesta associació assessorament en diferents matèries de manteniment de les zones verdes i jardineria per a fer els treballs de poda dels arbres del municipi.

Cal destacar que Morella és un dels primers municipis a formar part del programa Viles en flor de la Comunitat Valenciana, el qual valora el seu patrimoni vegetal. Morella compta amb diferents zones verdes i jardins dins del centre històric, així com diferents balcons que componen un important patrimoni vegetal i floral. Aquestos ajuden a apropar la natura al nucli urbà i se sumen a l’atractiu del conjunt de la ciutat. Entre aquestes zones verdes i jardins destaca el passeig de l’Albereda, el Jardí dels Poetes i la Plaça Colom, entre altres jardins públics. A més, Morella compta amb més espais verds molt importants en els afores com la Fàbrica Giner o el Roser de Xiva, així com altres monts públics com el pinar de Pereroles o el Mont de Vallivana.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha “destacat la important iniciativa de l’associació per a posar en valor les zones verdes dins de les ciutats i involucrar als veïns i veïnes que mantenen plantes als balcons”. També ha remarcat que “més enllà del reconeixement, aquest programa de Viles en flor ens ha d’ajudar a millorar i gestionar totes les zones verdes i jardins i que l’esforç diari es veja reflectit en aquestos espais”. L’edil ha explicat que “a Morella comptem amb una elevada superfície de zona verda com és l’Albereda que rodeja la ciutat, així com altres jardins que conformen racons molt bonics dins del nucli urbà”. Joan Carles ha agraït “a l’associació haver pensat en Morella per a formar part d’aquesta iniciativa i valorar tan positivament el patrimoni vegetal que tenim” així com “agrair als veïns i veïnes que tenen plantes als jardins la seua implicació en mantenir-les i fer una ciutat millor”.

Aquest programa compta amb una llarga trajectòria en diversos països europeus com el Regne Unit, Irlanda, França, amb 11.000 municipis adherits, i Itàlia. Així, en 2012 va començar a instaurar a Catalunya i el 2018 es van iniciar  els primers municipis a la Comunitat Valenciana.

Pujar