elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP sol·licita l'adhesió de Morella al Pla Viu per a garantir el dret a l'habitatge

El PP sol·licita l'adhesió de Morella al Pla Viu per a garantir el dret a l'habitatge
  • El regidor del PP a Morella, Jesús Lecha, celebra que després de 32 anys de socialisme “cognomenar-se Puig o ser militant del PSOE ja no atorgue preferències”

  • Jesús Lecha explica que “el Pla Viu de Carlos Mazón constituïx una oportunitat per a garantir el dret constitucional a un habitatge”

  • El Grup Municipal del PP registra en el consistori una moció per a sol·licitar a la corporació l'adhesió al programa i cedir sòl que permeta executar promocions d'habitatges a preus assequibles per a joves i famílies

El Partit Popular de Morella ha registrat a l'ajuntament una iniciativa dirigida a promoure l'adhesió de la ciutat al Pla Viu que ha llançat el president del Consell, Carlos Mazón. La iniciativa, que es debatrà en el pròxim ple, “pretén garantir als ciutadans el dret constitucional d'accés a una llar independentment de quin siga el seu cognom o de si està afiliat al PSOE”.

Així ho ha manifestat el regidor del PP a Morella, Jesús Lecha, qui ha desgranat les bondats d'un programa que “no sols blinda el dret a una llar, sinó que a més genera ocupació i injecta riquesa al territori” dirigint-se “de manera clara als joves menors de 35 anys, les famílies nombroses, monoparentals i els qui han patit la xacra de la violència de gènere”.

En el PP, “no sols creiem, sinó que creguem. I ho fem amb iniciatives reals, de la mà dels ajuntaments. Per això és tan important que Morella estudie les parcel·les urbanes que poden ser susceptibles d'albergar promocions d'habitatges per a garantir als qui desitgen establir-se a la ciutat la possibilitat de fer-ho a preus competitius”.

Perquè tal com ha assenyalat Lecha, els habitatges de protecció pública que es desenvoluparan fruit d'este projecte no podran superar els 180.000 euros. A més, als compradors se'ls aplicaran rebaixes de dos punts percentuals en el gravamen tipus que s'aplica en la compra de l'habitatge, mentres que el superreducido passarà del 4 al 3%.

Tal com ha relatat Lecha, a Morella s'ha registrat un increment del m² de sòl urbà en els últims anys que en l'actualitat oscil·len entre els 749€/m² i els 1.287€/m². En matèria de lloguer, el preu per a immobles inferiors als 100 m² se situa entorn dels 696 euros, mentres que per a superfícies superiors la mitjana s'eleva fins als 837 euros.

Un pla realista i eficaç

El regidor del PP ha defés el Pla Viu com “un model pràctic de política eficaç, que detecta el problema i implementa les solucions més efectives que permeten resoldre'l”. En este sentit, el Pla Viu “no sols garantix habitatge als qui hui veuen inviable accedir a una llar, també crea ocupació, 74.000 en tot el territori autonòmic, i tindrà un impacte del 2% sobre el Producte Interior Brut de la Comunitat que es traduirà en 7.236 milions d'inversió en els pròxims tres anys”, ha manifestat Jesús Lecha.

Pujar