elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP sol·licita una comissió d'investigació a Morella per a aclarir la venda de baixos comercials al PSOE i al germà de Puig

El PP sol·licita una comissió d'investigació a Morella per a aclarir la venda de baixos comercials al PSOE i al germà de Puig
  • El PP advertix que la promoció pública d'habitatges promoguda en els terrenys de l'antiga fàbrica del Tint va establir preus de venda de 900 euros/m² que no obstant això es van rebaixar presumptament a 400 euros/m² en el cas de la seu del PSOE

El Partit Popular de Morella ha sol·licitat per registre la constitució d'una comissió d'investigació en la localitat que aclarisca la disparitat de preus aplicats en la venda d'una promoció d'habitatges públics en les quals el PSOE va adquirir un local a 400 euros/m² enfront dels 900 euros/m² que van arribar a abonar altres particulars.

Tal com ha relatat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, “Morella mereix saber els motius i si la nostra ciutat va demanar un canvi polític el 28 de maig és precisament per a esclarir qüestions com estes i deixar arrere 32 anys de silenci i opacitat abanderats pel PSOE”.

Els fets es remunten a l'etapa socialista de govern liderada per Ximo Puig en la Generalitat i per Rhamsés Ripollés a l'ajuntament. El CISE (Centre Integrat de Serveis Econòmics), empresa pública dependent del consistori, va promoure la construcció d'habitatges i locals en els terrenys de l'antiga fàbrica del Tint.

En la documentació que obra en l'expedient hi ha “una clara arbitrarietat en la fixació dels preus per metre quadrat arribant-se a registrar increments de fins al 125% que volem que qui governava ens aclarisca i justifique”. “Sobretot perquè el PSOE suposadament va comprar un local en esta promoció a un preu molt avantatjós de 400 euros/m² mentres que uns altres particulars van abonar fins a 900 euros/m²”.

En la mateixa promoció va resultar beneficiat el germà de Ximo Puig, responsable de Comunicacions dels Ports, “amb un preu significativament inferior al de la resta de locals confrontants i a més va obtindre finançament de la pròpia empresa pública promotora per a formalitzar la venda, sent l'únic cas que excepcionalment es troba registrat”.

“Centenars de milers d'euros en publicitat i patrocinis des de l'ajuntament sense cap mena de contracte, concursos públics falsejats de la televisió pública pactant preus, canvi en les ordes d'ajudes "ad hoc", rebaixa en el preu de locals públics, oblits presidencials per a exigir la devolució d'ajudes indegudes... Fins a on són capaços d'arribar per a afavorir a la família Puig? Els morellans estem farts de tants escàndols entorn d'uns germans que s'han aprofitat de tots nosaltres per a beneficiar-se durant dècades”, ha indicat Jesús Ortí.

“Saber la veritat”

Una vegada el consistori decidisca donar llum verda a la sol·licitud formalitzada pel PP a Morella, la comissió tindrà una duració màxima de tres mesos i estarà conformada per representants de cada grup polític a més de l'alcalde i la secretària-interventora de l'ajuntament.

“Estem decidits a complir el mandat que els ciutadans de Morella ens van donar en les urnes el passat 28 de maig. Van demanar acabar amb 32 anys de socialisme per a obrir-se a la transparència i la participació. I és el que estem fent, tractant de respondre a preguntes que molts ciutadans s'han fet durant anys però que el PSOE, lluny de respondre, silenciava. Ha arribat el moment de saber la veritat”, ha assenyalat Jesús Ortí.

Pujar