elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Situació del covid a Morella: una dotzena de casos i importants restes en les aigües residuals

Situació del covid a Morella: una dotzena de casos i importants restes en les aigües residuals
  • L'Ajuntament de Morella recorda la importància de continuar amb totes les mesures de seguretat i prevenció

  • Hi ha 12 casos actius a la ciutat i es continuarà amb la realització les proves PCR necessàries i el seguiment dels contactes

La ciutat de Morella, segons han informat les autoritats sanitàries, presenta 12 casos actius per COVID-19 en aquest moment. Per una banda, aquestes dades constaten una millora respecte a les setmanes anteriors, les quals presentaven una incidència major. D’altra banda, l’Ajuntament de Morella recorda la importància de continuar amb les mesures de seguretat enfront del coronavirus i de la implicació de totes i tots, així com seguir les indicacions dels serveis mèdics, els quals continuen amb el rastreig dels contactes i realitzen les proves PCR necessàries.

L’Ajuntament de Morella recorda que cal continuar amb les diferents mesures de seguretat de l’última resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i el Decret d’Alcaldia per a garantir la salut de totes i tots, Cal recordar que les de la Conselleria s’han ampliat i estan vigents fins al 9 de desembre i les municipals fins al 13 de novembre, encara que s’estudia ampliar el període. Així, les mesures més importants són el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, la reducció dels aforaments en els establiments d’hostaleria i restauració i les activitats i espais municipals tancats.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la situació ha millorat en les últimes setmanes, però les xifres també ens indiquen que hem d’estar alerta, ser prudents i continuar amb les mesures de seguretat i prevenció”. A més, ha explicat que “pel que fa a les mesures i espais municipals, esperarem fins al final de la setmana per a decidir si cal ampliar el termini d’apliació o alguna modificació, tenint en compte que dia a dia pot canviar la situació”. L’edil recorda que “no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les diferents mesures de seguretat vigents enfront del coronavirus”. Rhamsés ha afegit que “també segueixen les anàlisis a les aigües residuals, en les quals es detecta la presència del virus a la ciutat i, per tant, no abaixem la guàrdia”.

Anàlisi de les aigües residuals

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella treballa junt amb Global Omnium en la detecció del coronavirus a la ciutat a través de l’anàlisi de les aigües residuals. Per a això, s’utilitza GOAnalytics, una eina pionera en la detecció de restes genètiques en les aigües fecals. Així, l’anàlisi a Morella va començar al mes de maig i, des de llavors, s’ha fet un seguiment de l’aigua del clavegueram de manera contínua. Les últimes mostres recollides encara detecten la presència del virus a la ciutat.

Pujar