elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió de Los Pueblos Más Bonitos de España de Terol i Castelló a Morella

Reunió de Los Pueblos Más Bonitos de España de Terol i Castelló a Morella
  • Aquesta va comptar amb els presidents de les diputacions d’ambdues províncies i plantejar projectes en comú

  • Es tracta d’una de les zones de pobles més rellevants i esta iniciativa pionera de col·laboració

MÉS FOTOS
Reunió de Los Pueblos Más Bonitos de España de Terol i Castelló a Morella - (foto 2)

El saló de plens de l’Ajuntament de Morella va albergar ahir una reunió dels municipis de Los Pueblos Más Bonitos de España (LPMBE) de les províncies de Terol i Castelló, amb els presidents de totes dues diputacions. D’aquesta manera, l’encontre va servir per a plantejar projectes en comú entre ambdues províncies per la seua proximitat. Cal explicar que, entre les dues formen una de les zones que més pobles hi ha dins de l’associació amb un total d’11. Aquestos ja tenen lligams històrics, els quals es pretenen potenciar amb les iniciatives plantejades en la jornada. Es tracta d’una iniciativa pionera dins de l’associació amb la col·laboració entre dues diputacions.

La reunió, impulsada per l’Ajuntament de Morella, va comptar amb la presència del President de la Diputació de Castelló, José Martí, el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando. Així, va estar presidida pel president de l’associació de LPMBE, Fran Mestre, i va comptar amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb alcaldes, alcaldesses i representants de la resta de municipis d’aquesta zona. Cal recordar que, els 11 municipis de LPMBE entre Terol i Castelló són Albarracín, Calaceite, Cantavieja, Mirambel, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Valderrobres, Culla, Morella, Peníscola i Vilafamés. Allí es van plantejar les primeres propostes i treballs que es van realitzar que són la creació de rutes conjuntes, material promocional, així com estudiar la millora de la senyalització.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’una reunió molt important per a plantejar iniciatives capdavanteres dins de l’associació i que potencien conjuntament este territori amb tantes característiques compartides”. L’edil ha explicat que “necessitem el suport d’ambdues diputacions provincials i afavorir els lligams que tenim entre els pobles d’este territori de Castelló i Terol” i ha volgut “agrair el compromís que han agafat les dues diputacions de donar suport a les propostes”. A més, ha afegit que “este pas inicial que donem avui, també ens servirà per a plantejar altres qüestions i reptes en comú més enllà de la promoció turística”. Finalment, ha comentat que “Los Pueblos Más Bonitos de España és una associació que ha agafat molta rellevància en els últims anys i cal seguir amb el treball de posar en valor tots els atractius dels nostres pobles”.

Pujar