elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV Morella denuncia la paralització i retard de l’ampliació del Centre de Dia

El PSPV Morella denuncia la paralització i retard de l’ampliació del Centre de Dia
  • Està paralitzada una inversió de més de 250.000€ i que ha de suposar l’ampliació del Centre amb 20 places més i la creació de, com a mínim, 10 llocs nous de treball

  • La segona fase del projecte va ser aprovada per l’Ajuntament a principis de 2023 i la Conselleria assumia el cost de l’obra que ja hauria d’estar en marxa

  • En les Corts Valencianes PP i VOX van votar en contra d’una esmena en els pressupostos per garantir esta important inversió

MÉS FOTOS
El PSPV Morella denuncia la paralització i retard de l’ampliació del Centre de Dia - (foto 2)

El PSPV-Morella critica el retard i paralització que sofreix l’ampliació del Centre de Dia per part de l’actual equip de govern municipal i la Generalitat Valenciana. A punt de finalitzar el mes de febrer les obres de la segona fase de l’ampliació ni s’han iniciat ni es coneix previsió de data per fer-ho.

Cal recordar que el projecte d’ampliació del Centre de Dia estava format per dos fases, cadascuna amb 250.000€ d’inversió, aconseguits en la legislatura passada per l’Ajuntament socialista amb finançament autonòmic.

La primera d’estes fases va ser executada directament per l’Ajuntament i els treballs es van desenvolupar des de finals de 2022 i 2023, on es va realitzar tot l’enderrocament de l’antiga escola de música i la distribució de les noves sales del centre assistencial.

Per a la segona fase, l’ajuntament va assumir la redacció del projecte que va ser entregat a la conselleria a principis de 2023, així com la direcció d’obra.  La Conselleria era responsable de l’execució que possibilitava unir l’actual Centre de Dia amb les noves dependències i les adaptacions necessàries en el menjador i la cuina actuals, climatització i equipament.

Gràcies a tot este projecte d’ampliació del Centre de Dia es podrà passar a donar servei a un total de 45 usuaris (actualment són 25) i la creació d’uns 10 llocs de treball.

Lluny d’esta situació, en estos moments, el projecte es troba paralitzat per part del governs autonòmic i municipal sense data per iniciar unes obres que ja haurien d’estar més que avançades. Fins i tot el PP i VOX en les Corts Valencianes van votar en contra d’una esmena als pressupsotos presentada pel PSPV per garantir esta important obra per a Morella i tot el servei que dona el Centre de Dia a la comarca dels Ports.

Rhamsés Ripollés, portaveu socialista a l’ajuntament de Morella, destaca ‘’van passant els mesos i, a punt de finalitzar febrer, veiem com una obra tan important com l’ampliació del centre de dia, compromesa i amb el projecte realitzat pels anteriors governs progressistes de l’ajuntament i Generalitat, ara està totalment paralitzada i sense data d’inici. Estem perdent serveis per a les persones, creació de nous llocs de treball. Per a nosaltres el benestar de les persones era de màxima prioritat i per contra veiem com per a la Generalitat i Ajuntament actuals no és així’’

Malú Blasco, responsables de la regidoria de benestar social en les passades legislatures, ‘’és trist que a hores d’ara este projecte no estiga en marxa com estava previst i que per tant moltes families no tinguen l’atenció que necessiten quan hi ha fins i tot llista d’espera en les places actuals’’.

El diputat autonòmic Ernest Blanch ‘’sempre han sigut governs progressistes els que han desenvolupat i reforçat l’estat del benestar. Ara amb PP i VOX al govern de la Generalitat veiem com tornem a èpoques de retallades, a votar en contra d’esmenes al pressupost per fer possible l’ampliació del centre de dia i tornen al desmantellament de serveis pel benestar de les persones i famílies. No anem a permetre que este projecte es quede en l’oblit’’.

 

Pujar