elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preocupació a Morella pel vistiplau del Govern a un nou parc eòlic

Preocupació a Morella pel vistiplau del Govern a un nou parc eòlic
  • S'ha aprovat la Declaració d'Impacte Ambiental per als molins en Torremiró

MÉS FOTOS
Preocupació a Morella pel vistiplau del Govern a un nou parc eòlic - (foto 2)

L’Ajuntament de Morella mostra la seua preocupació per la resolució d’aprovació de la declaració d’impacte ambiental del parc eòlic Torremiró III de l’empresa Med Wind Energy. Des de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori van notificar al consistori la resolució d’acord amb les dades presentades per l’empresa, així com les al·legacions de diferents entitats de la comarca dels Ports. Així, amb les modificacions l’empresa energètica va fer sobre el projecte inicial, podria portar endavant la construcció de nou aerogeneradors d’aproximadament 200 metres d’altura als termes municipals de Morella i Sorita. A més, l’ampliació de la línia d’evacuació fins a la subestació de Morella no es modifica i és un element que afecta greument al territori i té una gran afecció sobre la salut de les persones, com reconeix el mateix promotor.

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “veiem amb preocupació l’aprovació de les modificacions presentades, ja que no queda clar de quina manera s’adapten al territori on es projecta el parc eòlic” i ha afegit que “per exemple, s’han reduït el nombre d’aerogeneradors, però es manté la potència màxima que es generarà ací de 41,4 MW”. El primer edil ha remarcat que “continuarem en contra de projectes que no respecten el nostre paisatge i biodiversitat i esgotarem les vies administratives i legals. No entenem que s’aprove l’estudi d’impacte ambiental amb uns canvis que no han eixit a informació pública. A hores d’ara desconeixem els detalls de les modificacions que els ha permés obtindre este permís”.

Des de l’Ajuntament de Morella es desconeix si l’empresa ha desistit d’ubicar aerogeneradors a menys de tres quilòmetres de Morella, com els que es van projectar dalt de l’aqüeducte i els seus voltants. Els que ara aproven, en la serra de Bernús, estan ubicats just a la línia limítrofa amb la Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i la xarxa Natura 2000, ambdues recollides en el catàleg de figures de protecció europees d’espais d’especial sensibilitat ambiental.

Pujar