elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella tractarà els pinars de l’Albereda contra la processionària

Morella tractarà els pinars de l’Albereda contra la processionària
  • Demà a partir de les 8.00 hores s’iniciarà el tractament i es recomana no passejar per aquest espai fins les 13.00 hores

L’Ajuntament de Morella realitzarà demà el tractament contra la processionària als pinars de l’Albereda. D’aquesta manera, els treballs començaran a les 8.00 hores i s’iniciaran en les zones de l’Escola Infantil i el CEIP Mare de Déu de Vallivana per a no afectar a l’horari d’accés a aquestos centres, ni a la seua activitat. Així, es recomana no passejar per l’Albereda des de les 8.00 hores fins a les 13.00 hores, com ha senyalitzat la Policia Local.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “l’any passat va funcionar molt bé aquest tractament, per la qual cosa el repetim aquest any i que aquesta plaga no afecte als pinars”. L’edil ha explicat que “els treballs començaran per les zones dels centres educatius i no afectar a l’horari d’entrada de les xiquetes i xiquets, encara que recomana accedir pel Portal dels Estudis, el Portal del Rei o per l’Avinguda Jaume I”. Finalment, ha comentat que “es recomana no passejar per les immediacions del pinar entre les 8.00 hores i les 13.00 hores, quan estaran treballant en aquest tractament”.

Cal recordar que l’Albereda és una zona de pinar molt pròxima a la ciutat de Morella, la qual alberga diferents espais com els centres educatius o el poliesportiu. Així, en els últims anys, el pinar presentava un greu problema de la plaga de la processionària. Així, l’any passat es va començar amb aquest tractament, el qual va obtindre un bon resultat, “ja que és un tractament ràpid i eficaç” ha puntualitzat Joan Carles.

Pujar