elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Millora la situació amb la COVID-19 a Morella

Millora la situació amb la COVID-19 a Morella
  • En els últims dies no s’han detectat nous positius de coronavirus, s’han donat diverses altes i hi ha 7 casos actius

  • Un total de 90 empreses i activitats de Morella han sol·licitat les ajudes municipals enfront de la COVID-19

La ciutat de Morella, segons han informat les autoritats sanitàries, presenta 7 casos actius de COVID-19 en aquest moment. Per una banda, aquestes dades constaten una millora respecte a les setmanes anteriors, les quals presentaven una incidència major. D’altra banda, l’Ajuntament de Morella recorda la importància de continuar amb les mesures de seguretat enfront del coronavirus i de la implicació de totes i tots, així com seguir les indicacions dels serveis mèdics, els quals continuen amb el rastreig dels contactes i realitzen les proves PCR necessàries.

L’Ajuntament de Morella recorda que cal continuar amb les diferents mesures de seguretat de l’última resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i el Decret d’Alcaldia per a garantir la salut de totes i tots. Cal recordar que les de la Conselleria s’han ampliat i estan vigents fins al 9 de desembre i les municipals es mantenen fins al 27 de novembre. Després, si la situació es manté, es podran reprendre algunes activitats. Així, les mesures més importants són el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, la reducció dels aforaments en els establiments d’hostaleria i restauració i diverses activitats i espais municipals tancats.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la situació ha millorat en les últimes setmanes, però les xifres també ens indiquen que hem d’estar alerta, ser prudents i continuar amb les mesures de seguretat i prevenció”. A més, ha explicat que “pel que fa a les mesures i espais municipals, si continua la tendència es podran reprendre algunes activitats i reobrir espais durant la pròxima setmana”. L’edil recorda que “no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les diferents mesures de seguretat vigents enfront del coronavirus”.

Ajudes per a empreses i activitats a Morella

Cal recordar que el passat 24 d’octubre es van publicar al Butlletí Oficial Provincial (BOP) les ajudes a empreses i activitats enfront de la COVID-19 de l’Ajuntament de Morella i ahir va finalitzar el termini de sol·licitud. Així, un total de 90 empreses han presentat la sol·licitud d’aquestes, les quals van des dels 400 fins als 600 euros i són compatibles amb altres ajudes. Durant els pròxims dies s’iniciarà la tramitació, aprovació i pagament d’aquestes.

Pujar