elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una intensa programació per al III festival literari de Morella

Una intensa programació per al III festival literari de Morella
  • Algoritmes o humans? es qüestionarà esta tercera edició a través dels diferents panells programats des del 3 fins al 5 de maig

  • Escriptors, escriptores, periodistes, xefs, músics i creatius de renom participaran en les taules redones al Teatre Municipal, acompanyades d’altres activitats a l’aire lliure

MÉS FOTOS
Una intensa programació per al III festival literari de Morella - (foto 2)

El Festival literari de Morella engega el compte enrere per a viure una intensa tercera edició els dies 3, 4 i 5 de maig. Un cap de setmana carregat de debat i activitat arreu d’este poble medieval i encantador per a disfrutar d’uns dies enriquidors i divertits. Algoritmes o humans? És la pregunta sobre la qual giraran els diferents panells literaris i la resta d’activitats alternatives programades durant el festival.

Les taules redones seran d’allò més variades per a parlar al voltant de la qüestió principal en diferents àmbits de la societat. David Carroll, Vicent Torrent i Marina Rossell participaran en la taula inaugural del divendres 3 de maig, després de la presentació a càrrec de María José Gálvez, Directora General del Libro. Aquest divertit panell versarà sobre Líriques musicals: més poder que la literatura? i estarà moderat per Josep Vicent Frechina.

El dissabte 4 de maig serà el dia més intens. Escriptors o màquines? intentaran respondre Ximo Puig i Manuel Jabois en este panell moderat per Elena Moya. Marga Sánchez, Encarnación Lemus, Marina Rossell i Ana Giner repassaran si Des de la prehistòria fins a l’algoritme, hi ha progrés per a les dones?, un interessant debat moderat per Antoni Bassas. Ajuden els llibres d’autoajuda? Es preguntaran Òscar Gual i Sergi Rufi dirigits per Rosa Badia. També Elena Moya conduirà a Antoni Bassas i Santos Palacios durant el panell Vots i inversions: Decidim nosaltres o l’algoritme?

El diumenge 5 de maig finalitzarà el festival amb un panell molt especial amb espai per a la gastronomia. Manu Núñez, Marta Morales, Ferran Fisas i Rafa Margós conversaran al voltant de la Cuina intel·ligent dirigits per la consultora gastronòmica Tina Nielsen.

La directora del III festival literari de Morella, Elena Moya, ha destacat que “esta edició se centra a valorar a les persones enfront dels automatismes que ofereix la tecnologia amb els algoritmes: es tracta a les persones com a tals, o com a pots de dades a qui esprémer i, sobretot, vendre i manipular? El festival disposarà d’una gran varietat de temàtiques en els panells literaris, així com altres activitats complementàries, per a reflexionar al voltant d’esta qüestió amb autors i creatius de renom”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a apropar-se a Morella per a disfrutar d’un intens cap de setmana d’activitats i germanor”.

Com l’any passat, el festival també comptarà amb un concurs Quizz cultural o rutes i visites guiades per a gaudir també de Morella a l’aire lliure. Begonya Segura dirigirà el Quizz cultural per equips al Palau del Marqués de Cruïlles el divendres a la nit (apuntar-se a festivalliterarimorella@gmail.com). Ramón Besa reflexionarà La caiguda de l’imperi blaugrana en un esmorzar-debat a l’Hotel Rey Don Jaime el dissabte al matí. Anna Ballester junt amb la Fundació Bromera impartirà un taller d’expressió i poesia Alça la teua veu el dissabte i La poesia va de festa el diumenge. El financer londinenc Santos Palacios parlarà sobre el món de la inversió a la cafeteria del Rey Don Jaime i Pablo Segura guiarà una Ruta per la Morella dels set pecats capitals la nit del 4 de maig. Ana Giner donarà una classe de ioga a la plaça Bisbe Martí per arrancar el diumenge amb serenor i energia. Tina Nielsen i Carlos Roque oferiran una Ruta gastronòmica per Morella el diumenge, una activitat de pagament que inclourà el menjar. També es farà l’acte d’entrega de premis del X concurs de microrelats Segio Beser organitzat pel Club dels Amics de la Ràdio i Comunicacions dels Ports el diumenge 5 de maig, el qual inclou enguany per primer cop una modalitat en anglés.

Com es pot comprovar, Morella albergarà tres dies intensos amb el tercer festival literari. Les activitats són gratuïtes, molt diverses i estan dirigides a diferents públics perquè les xiquetes i xiquets també participen i s’inicien al món de la lectura en tots els gèneres. Com sempre, el Festival literari de Morella pretén celebrar la cultura i la literatura com un punt d’unió en un món cada cop més radicalitzat.

 

Pujar