elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella

Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella
  • Ahir va tindre lloc la xerrada sobre la Política Agrària Comuna amb Maite Chafer, Directora General de la PAC

  • La plaça de bous albergava l’exhibició de gossos pastors i la jornada finalitzava amb la conferència històrica del professor Vicent Garcia Edo

MÉS FOTOS
Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella - (foto 2)
Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella - (foto 3)
Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella - (foto 4)
Gossos pastors i xerrades durant la Fira de Morella - (foto 5)

Com és tradicional, durant aquest cap de setmana de setembre s’hauria celebrat una nova edició de la Fira de Morella. Tot i això, la situació sanitària amb la pandèmia de la COVID-19, no permet realitzar aquesta amb els stands i exposicions habituals al llarg de l’Albereda i l’Espai Firal. Així, l’Associació Firal i l’Ajuntament de Morella han organitzat diferents activitats relacionades amb el sector primari, i protagonista de la Fira, durant la jornada d’ahir dissabte. Va hi haver molta participació i la valoració és molt positiva.

Entre les activitats va destacat l’exhibició de gossos pastors. Aquesta posa en valor el treball amb el ramat. Va estar realitzada per dos experts de gran nivell en esta matèria com són el morellà Ismael Boix i el veí d’Ares, Juli Bayot. Van realitzar demostracions amb els seus gossos amb el maneig de raberes d’ovelles com fins i tot amb ànecs. El fet de realitzar-se en la plaça de bous, degut al control d’aforaments, i tot i no ser un lloc habitual va permetre fer explicacions i activitats molt interessants per al públic assistent.

El Regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “les tres activitats programades estan relacionades amb el sector primari i posen de manifest com és un dels motors econòmics d’aquesta zona i com ho ha sigut de manera tradicional i històrica”. L’edil ha explicat que “aquest any s’han celebrat els actes d’aquesta manera a causa de la situació amb la COVID-19, però esperem que l’any que ve ja puga tindre lloc la Fira de Morella com la coneixíem”. Finalment, Joel ha volgut “felicitar i agrair a l’Associació Firal la seua implicació en l’organització de les activitats que han tingut , així com al públic assistent ”.
Cal explicar que en la jornada d’ahir, a més de l’exhibició esmentada, pel matí era el torn d’una xarrada d’un tema de màxima actualitat i interès per al sector primari com és l’actualitat i futur de la Poltíca Agrària Comuna. Va ser realitzada per la Directora General de la PAC de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Maite Cháfer.

Finalment, la jornada acabava amb la xerrada sobre El Tribunal del Lligalló i les celebracions de fires i mercats de Morella a l’Edat Mitjana a càrrec del professor de la Universitat Jaume I, Vicent García Edo, qui està realitzant una important investigació sobre la història de Morella i va traslladar noves dades molt interessants i destacant que tant el mercat setmana com la fira de Morella són els que van tenir més prompte el permís reial de tot l’antic Regne de València després des de la pròpia Ciutat de València.

Pujar