elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Actuació per a recuperar les visites al Convent de Sant Francesc de Morella

Actuació per a recuperar les visites al Convent de Sant Francesc de Morella
  • Esta setmana ha començat la instal·lació d’una passarel·la per part de Turespaña per a accedir a l’edifici

MÉS FOTOS
Actuació per a recuperar les visites al Convent de Sant Francesc de Morella - (foto 2)

El Convent de Sant Francesc és un dels monuments més importants de Morella i que albergava l’entrada al castell. Actualment i a causa dels estudis arqueològics per albergar el futur Parador de Turisme de Morella, està tancat al públic. Tot i això, esta setmana, Turespaña ha començat l’actuació per a instal·lar una passarel·la que facilite l’accés a l’edifici i tornar a rebre visites. Està previst que els treballs acaben abans de finalitzar l’any. Després, des de l’ajuntament de Morella es traslladaran les troballes dels estudis a un magatzem i habilitaran el convent perquè siga visitable. Així, estarà oberta l’església del convent i les pintures de la Dansa de la Mort a la Sala de Profundis.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha visitat avui el Convent de Sant Francesc, junt amb el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal. L’edil ha destacat que “ens alegra recuperar les visites a este espai tan important per a Morella on s’instal·laran diferents passarel·les que permetran la visita a l’església i la Dansa de la Mort”. També ha explicat que “després quedarà molt de treball per part nostra per a emmagatzemar les restes trobades durant els estudis arqueològics, les quals es traslladaran a la nova nau que hem adquirit al polígon industrial”. Finalment, ha explicat que “està previst que estes actuacions de Turespaña finalitzen abans d’acabar l’any i que el convent es puga obrir per a les vacances de Pasqua o abans”.

Parador de Turisme de Morella

Els convents de Sant Francesc i de les Agustines formen part del projecte per a ubicar el nou Parador de Turisme de Morella. A l’estiu de l’any 2021 van finalitzar els estudis arqueològics en aquest espai amb diferents troballes arreu de tot el complex. Ara, continuen els treballs i reunions per avançar en el projecte de construcció d’aquest sobre el que l’alcalde ha detallat que “l’objectiu més important de totes estes actuacions és la recuperació de tot el patrimoni d’este espai amb la construcció del Parador”. Rhamsés ha destacat que “en les pròximes setmanes tenim una altra reunió amb Turespaña i seguir en el desenvolupament del projecte, el qual té uns temps més llargs del que ens agradaria, però cal continuar treballant”.

Cal recordar que el Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Pujar