elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Preocupació a Moncofa per l'explosió de mosquits davant la temporada estival

Preocupació a Moncofa per l'explosió de mosquits davant la temporada estival
Preocupació a Moncofa per l'explosió de mosquits davant la temporada estival
  • L'alcalde assegura que la situació està “disparada” i critica que la Generalitat es pose de perfil

Moncofa inicia un dels estius més complicats dels últims anys. A les dues últimes temporades de pandèmia se li suma enguany l'explosió de mosquits que està suposant un maldecap per a l'Ajuntament, agricultors, ciutadans i empresaris de l'hostaleria que encaren una temporada complicada si no es posa solució.

L'alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, ha assegurat que actualment la situació està “disparada” i malgrat els esforços que està realitzant el consistori i la Diputació de Castelló, que està actuant en la finca del Pou, no és suficient. Per això, exigeix que “isca l'helicòpter perquè amb els mitjans terrestres és impossible de controlar”.

Per això, demana la implicació de la Generalitat Valenciana que “s'ha posat de perfil” i que només ha aportat “13 cèntims per habitant de subvenció per a lluitar contra el mosquit”, lamenta Alós Valls.

Per això insisteix en la necessitat dels vols aeris per a tirar larvicidas on hi ha concentració d'aigua i “alleujar la pressió perquè els mitjans terrestres puguen dedicar els seus esforços en altres zones”. En aquest sentit, l'Ajuntament de Moncofa remetrà avui un escrit a Diputació per a sol·licitar el tractament aeri de manera urgent “perquè estem parlant d'un problema de salut pública”.

Així, l'alcalde de Moncofa assenyala la preocupant situació amb la qual els hostalers encaren la temporada, alguns han tancat. “L'estiu són dos mesos, si un cap de setmana han de tancar, les pèrdues seran molt grans”, assegura Alós Valls.

Pujar