elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més tractaments contra els mosquits a Nules i Moncofa per la pujada del nivell freàtic en la Finca del Pou

Més tractaments contra els mosquits a Nules i Moncofa per la pujada del nivell freàtic en la Finca del Pou
  • La situació en aquests municipis de la Plana Baixa està suposant problemes de salut pública

MÉS FOTOS
Més tractaments contra els mosquits a Nules i Moncofa per la pujada del nivell freàtic en la Finca del Pou - (foto 2)

La Diputació de Castelló ha intensificat els seus tractaments terrestres contra la proliferació de mosquits en la zona de Nules i de la platja de Moncofa, davant la pujada del nivell freàtic que s'ha produït en la Finca del Pou, que encara que se situa en el terme municipal de Nules, es troba molt pròxima a la platja de Moncofa. Així ho ha manifestat la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui en tindre coneixement en la jornada d'ahir divendres de la situació, es va posar en contacte amb els alcaldes David García i Wenceslao Alós, per a posar-se a la disposició de tots dos amb l'objectiu de fer front a aquesta situació, que comporta associada una important proliferació de la població de mosquits.

La diputada Jiménez, després d'abordar la situació amb el president Martí, va decidir dur a terme tractaments intensius en la zona que van començar en la jornada d'ahir divendres i que es mantindran a llarg de tot el cap de setmana amb l'objectiu de controlar la situació com més prompte millor.

La responsable de l'àrea de Medi Natural ha explicat que durant tot el cap de setmana la Diputació manté actius els seus equips treballant de manera intensiva.

Amb l'objectiu d'aconseguir la major eficàcia possible, durant el cap de setmana els tractaments s'efectuaran amb un canó de llarg abast perquè l'eficàcia del tractament siga la major possible.

María Jiménez ha recordat que els tractaments terrestres, segons els experts, “són els més eficaços, perquè són molt útils a l'hora de fer front a les larves i a la població de mosquits adults”.

També ha fet referència al fet que la Diputació de Castelló s'encarrega de fer el tractament en el medi natural,en zones de marjal i inundades, mentre que als ajuntaments els coresponde actuar en les zones urbanes dels seus termes municipals.

Pujar