elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat tanca el centre de salut de Moncofa en plena ona de covid

Sanitat tanca el centre de salut de Moncofa en plena ona de covid
  • Conselleria comunica que no hi haurà atenció mèdica des del migdia del divendres fins al dilluns al matí

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tancarà tots els caps de setmana el centre de salut de Moncofa. Així ho ha denunciat l'alcalde de la localitat, Wences Alós.

Des de l'Ajuntament de Moncofa consideren que aquesta comunicació que ha traslladat el Consell "és especialment greu perquè es produeix en plena crisi sanitària pel repunt de la pandèmia del coronavirus".

Així, des de la Zona de Salut de Nules, s'ha oficialitzat el tancament dels consultoris també en dissabte, per la qual cosa tots els veïns que tinguen algun problema de salut durant el cap de setmana, haurà de sol·licitar ser atesos en el centre de salut de Nules, amb cita prèvia.

Wences Alós ha assegurat que “lamentem aquesta decisió. Lluny de reforçar els serveis, com seria aconsellable en un moment tan complicat com l'actual, la Generalitat perjudica a tots els nostres veïns en repetir els mateixos errors de l'inici de la pandèmia i retallar serveis bàsics”.

L'alcalde de Moncofa qüestiona que “ha passat ja quasi un any des de l'inici de la crisi i han sigut incapaces de preses mesurades que eviten els tancaments de centres bàsics com el de Moncofa, en lloc de reforçar serveis, es continuen amb retallades a causa de la saturació existent”.

D'aquesta manera, des del divendres al migdia, fins al dilluns al matí, els veïns de Moncofa no disposaran d'atenció sanitària en el municipi. El telèfon per a sol·licitar la cita prèvia a Nules és el 964558550, mentre que el telèfon per a les urgències és 964558555.

Wences Alós Valls ofereix tota la col·laboració de l'Ajuntament per a revertir aquesta situació tan perjudicial per als veïns de Moncofa, encara que no confia molt que la Generalitat prenga mesures per a millorar la qualitat assistencial. “La Conselleria de Sanitat ha tingut un any per a reforçar amb més mitjans i amb més professionals els serveis sanitaris que precisa el poble i, lluny de reaccionar, estan repetint els mateixos errors”, ha lamentat.

Pujar