elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat retalla sis hores al dia i elimina del cap de setmana l'atenció sanitària a la platja de Moncofa

Sanitat retalla sis hores al dia i elimina del cap de setmana l'atenció sanitària a la platja de Moncofa
  • La Conselleria va comunicar el 17 de juny un horari ampliat i el 30 de juny va informar de la reducció de l'atenció de 8 a 15 hores

L'ambulatori de la Platja de Moncofa obrirà només de 8 a 15 hores, sis hores menys del que va comunicar en un primer moment la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així ho ha denunciat l'Ajuntament de la localitat que ha traslladat a la Generalitat una queixa oficial després que li haja notificat que mantindrà tancat el consultori mèdic de la platja tant les vesprades com els caps de setmana durant tot l'estiu.

Això ha ocorregut amb tan sols quinze dies de diferència. Si el 17 de juny, Sanitat comunicava l'horari de 8 a 21 hores, el 30 de juny Moncofa veu reduït l'horari del centre de salut que tancarà de 15 a 21 hores.

Des del consistori asseguren que "Sanitat Universal ha decidit tancar al juliol i agost de 15 a 21 hores, al·legant que no troba personal sanitari per a mantenir actiu el servei".

Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat, ha lamentat que “sembla que els serveis que presta la conselleria de Sanitat Universal és cada vegada menys universal i més reduïts. Són incomprensibles aquestes retallades del Consell del Botánic quan, precisament, el que haurien de fer és reforçar el servei sanitari en aquests moments, amb platges que s'omplin de gent i repunts del covid”.

Inicialment, la Generalitat va informar l'Ajuntament de Moncofa que l'horari seria el mateix de l'any passat i de fet així va començar la temporada. No obstant això, ara han al·legat que no tenen bastants doctors i que han de reduir l'horari d'atenció als veïns i els visitants de Moncofa.

Queixa de l'alcalde

Wences Alós Valls ha explicat que “hem anomenat a l'àrea de la Plana, del qual depèn la sanitat de Moncofa, i els hem traslladat tant la queixa de l'Ajuntament com la dels veïns que veuen retallats els seus serveis sanitaris. És un problema que ara té difícil solució, però els dirigents de l'actual Consell haurien de posar remei ja que fa anys criticaven les manques del sistema sanitari, quan ara estan retallant els serveis”.

En aquesta línia, l'alcalde de Moncofa insisteix que “si no hagueren acomiadat per whatsapp a un terç dels reforços que havien contractat en el període més dur de la pandèmia, ara igual no faria falta retallar els serveis sanitaris. El que ha de fer la Conselleria és posar remei i mantenir-ho obert, encara que siga amb personal auxiliar per a fer cures i els tractaments més urgents i així evitar que les milers de persones que vénen a les nostres platges a l'estiu s'hagen de desplaçar fins a Nules si volen rebre atenció mèdica a la vesprada o els caps de setmana”.

Aquest greuge es produeix després que al començament d'any la Conselleria de Sanitat Universal tancara també tot el cap de setmana l'ambulatori de Moncofa, obligant als més de 7.000 veïns del poble a haver de desplaçar-se fins a Nules per a rebre assistència sanitària a partir del divendres a mig dia. Aquesta decisió ja va ser criticada pels veïns de Moncofa perquè, precisament, es va produir en el moment més dur de la pandèmia enguany, retallada que encara es manté.

D'altra banda en concentrar les visites en horari de demà es produeix concentració també de pacients que han d'esperar en l'exterior del centre i que si la presència del personal sanitari es realitzara durant tot el dia no tindria lloc.

Només obrirà des de les 9 fins a les 15 hores de dilluns a divendres

En aquesta situació, ara, el consultori de la platja de Moncofa estarà obert fins al 15 de setembre sol des de les 9 fins a les 15 hores i solo de dilluns a divendres. L'excepció serà el 24 de juny que, en ser festiu, no estarà obert i les persones que requerisquen atenció mèdica hauran de desplaçar-se al Punt d'Atenció Continuada de Nules, que té com a telèfon d'atenció el 964 558555.

Els veïns i visitants que requerisquen atenció els dissabtes, hauran de desplaçar-se fins al Centre de Salut de Nules, que estarà obert de 8 a 15 hores i té com a telèfon de consulta el 965 558550.

Fora d'aquest horari, totes les urgències seran ateses en el Punt d'Atenció Continuada de Nules.

Pujar