elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La qualitat de les aigües a Moncofa obté l'excel·lència

La qualitat de les aigües a Moncofa obté l'excel·lència
  • Totes les analítiques realitzades per la Generalitat en la present temporada obtenen aquesta qualificació

MÉS FOTOS
La qualitat de les aigües a Moncofa obté l'excel·lència - (foto 2)
La qualitat de les aigües a Moncofa obté l'excel·lència - (foto 3)

La temporada de bany acaba i, amb ella, el programa de control de zones de bany de la Generalitat Valenciana. Tots els anys des de l'1 de juny al 15 de setembre la Conselleria de Medi Ambient realitza controls setmanals de totes les platges de la Comunitat Valenciana. En estos controls es realitzen valoracions de l'aspecte de l'aigua, de l'arena i analítiques d'aigua (enterococs i E. coli) i en funció del resultat reben una valoració setmanal que pot fluctuar des de l'excel·lent a l'insuficient.

La totalitat de les platges de Moncofa, tant les posseïdores de bandera blava (Pedra Roja, Grau, Masbó i Estanyol) com les que no (Belcaire i Biniesma) han rebut, en totes les anàlisis realitzades durant l'estiu, la qualificació d'excel·lent. Qualificació que segons el regidor de Platges i Medi Ambient, Pedro Sales, "és el resultat del dur treball i la implicació de l'equip de govern en la millora constant de les nostres platges de Moncofa, on recordem que hem passat de disposar de dues banderes blaves en 2015 a 4 en l'actualitat".

Sembla llunyà quan la platja de Moncofa tenia constants protestes pels abocaments al mar, tant en el Grau com en el camí Cabres; no obstant això no ho és tant. Cal recordar que en la passada legislatura, concretament al juliol de 2014, TVE es va fer ressò de les protestes i els abocaments al mar en la zona del camí Cabres que van acabar finalment en els jutjats.

Per a l'alcalde, Wences Alós Valls, "el treball i l'esforç han tingut el seu resultat i hem passat de tindre constants problemes a les platges a obtindre una qualificació d'excel·lent en totes les analítiques realitzades en totes la platges. Una cosa espectacular, un resultat que ens converteix en l'enveja de moltes platges de la Comunitat, i que reafirma la qualitat turística del nostre municipi, Moncofa".

Pujar