elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS presenta a Moncofa una iniciativa per a modificar la llei de costes amb l'objectiu de protegir el litoral

El PPCS presenta a Moncofa una iniciativa per a modificar la llei de costes amb l'objectiu de protegir el litoral
  • Salvador Aguilella presidix una reunió a Moncofa, amb Wences Alós com a amfitrió, per a confeccionar una proposta que es presentarà en totes les institucions amb l'objectiu d'aconseguir el major impacte

El Partit Popular de la província de Castelló abandera la defensa del litoral amb una iniciativa que es presentarà als ajuntaments, la Diputació Provincial de Castelló, Les Corts, el Congrés i el Senat per a exigir que es modifique la llei de costes per a protegir el litoral i frenar els enderrocaments.

Així ho ha manifestat hui a Moncofa el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, qui ha presidit una reunió en el municipi que ha comptat amb el seu alcalde, Wences Alós, com a amfitrió i amb la presència d'alcaldes i portaveus populars.

En la reunió, Aguilella ha valorat “la garrotada amb el qual el Tribunal Suprem ha respost al lesiu reglament de costes que el PSOE va redactar en solitari i sense escoltar el territori. És un advertiment clar cap al Govern d'Espanya al qual li exigim un reglament menys agressiu amb les concessions i propietats existents en la costa”. Perquè “nosaltres estem decidits a promoure protecció enfront dels qui encoratgen la regressió”, ha declarat el secretari general del PPCS.

En este sentit, la iniciativa contempla l'exigència al Govern d'Espanya d'executar els espigons previstos en 2015 per a resoldre els problemes erosius a les platges situades entre el port de Castelló i el de Sagunt. “Enfront dels xantatges, exigim el compliment dels compromisos previstos”.

Acompanyats pel diputat provincial, José María Andrés Alós, han participat en la reunió l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo; l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer; el portaveu de Nules, José Vicente Adsuara; l'alcalde de Xilxes, Ismael Minguet; l'alcalde de La Llosa, Ximo Llopis; així com el portaveu d'Almenara, Bartolomé Roldán. Tots ells han mostrat la seua preocupació per la falta de suport del Govern de Pedro Sánchez al cordó litoral del Mediterrani que han ratificat els parlamentaris en el Congrés i el Senat, Óscar Clavell i Vicente Tejedo, respectivament.

Defendre ara per a guanyar el futur

“Des dels ajuntaments, la Diputació de Castelló i Les Corts fins al Senat i el Congrés s'instarà el Govern a modificar la llei de costes de 1988 amb l'objectiu de conciliar la protecció marítima i el valor etnològic, cultural i històric dels nuclis de població costaners tradicionals per a atorgar-los protecció”, ha declarat Aguilella.

Així mateix, Alós ha manifestat que “la defensa del nostre patrimoni litoral i la seua conciliació amb els usos urbans tradicionals que són part de la nostra història. No es pot augmentar l'arbitrarietat en la determinació de les partions i en els atorgaments de les concessions administratives en domini públic, tal com succeïa en la normativa anul·lada per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem”.

Finalment, el secretari general del PPCS i l'alcalde de Moncofa han mobilitzat a alcaldes i portaveus del PP, així com a la ciutadania, per a prendre part el dia 30 de març en la mobilització en defensa de la costa que tindrà lloc a Moncofa. Sota el lema ‘Eixa casa és la nostra casa’, la mobilització que ha organitzat la plataforma ‘Espigons Ja - Platges de Moncofa’, defendrà els drets d'un propietari de la platja de Moncofa que ha rebut una notificació del Govern d'Espanya perquè abandone i derroque la seua casa. Situada en l'avinguda Mediterrània de la localitat, “és una mostra més del castic imposat pel PSOE als propietaris que des del PP no permetrem”, ha declarat l'alcalde de Moncofa.

Pujar