elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Passejar i descobrir Moncofa amb el programa de visites guiades de l’Ajuntament

Passejar i descobrir Moncofa amb el programa de visites guiades de l’Ajuntament
  • S’ha iniciat el cicle que es prolongarà fins al 6 de setembre

Descobrir Moncofa passejant. És la proposta del cicle de visites guiades 2023 promogut per l'àrea de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Moncofa. Arranca un programa de recorreguts que portarà a veïns i visitants als orígens de la vila marítima, el nucli històric o les dunes de l'Estanyol. Tot això amb la col·laboració de l'historiador local José Albelda.

El programa "Passeja, descobreix... Moncofa" "és un cicle de visites guiades des del dijous 13 de juliol fins al pròxim 6 de setembre amb l'objectiu de donar a conéixer els secrets de la vila i la vila marítima", ha apuntat l'edil de Cultura i Turisme, Ilenia Bengozzi Guart. Totes les persones interessades a participar hauran d'inscriure's en la Tourist Info Moncofa o telefonant al 964588557.

El dilluns 17 de juliol en la "Nit estrellada a la torre de Beniesma" es podrà observar la pluja dels Perseids a partir de les 23 h. L'eixida es realitzarà des de l'inici del Sender Blau a la platja de Masbó.

Recórrer Moncofa de nit serà possible amb el passeig nocturn per la vila el 27 de juliol a partir de les 23 h, amb un traçat patrimonial i històric amb eixida des de l'ermita de Santa Maria Magdalena.

El programa de visites guiades permetrà obrir els ulls a les curiositats que amaga el traçat urbà de la localitat. El dia 2 d'agost, a partir de les 19 h, des de l'Ajuntament, s'iniciarà el recorregut pels carrers del nucli urbà.

Els amants de la bicicleta podran pedalejar el dijous 10 d'agost a partir de les 10 h amb "Moncofa amb bicicleta", un camí familiar per l'aigua i el patrimoni rural de la localitat. L'eixida serà des de l'ermita de Santa Maria Magdalena.

El 23 d'agost arribarà una cita amb la història i el Museu d'Història i Etnologia. Els assistents coneixeran, a partir de les 19 h, els nous descobriments, Moncofa i les seues tradicions, el portal, la muralla i la necròpolis. El recorregut eixirà des de l'Ajuntament.

La superlluna del 31 d'agost es podrà observar en el privilegiat escenari de les dunes de l'Estanyol a partir de les 23 h. S’eixirà des del Sender Blau de la platja de Masbó. La distància serà de 5,6 quilòmetres.

L'estiu de visites guiades arribarà a la seua culminació amb "Moncofa, un passeig per la Vila". El 6 de setembre es presenta una immillorable oportunitat per a endinsar-se en la història i el patrimoni de la localitat de la Plana Baixa.

Com a complement al sol, la platja i la mar, la cultura, la història i el patrimoni seran el condiment estival.

Pujar