elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Obri el consultori de la platja de Moncofa per a donar servei a veïns i visitants fins al 15 de setembre

Obri el consultori de la platja de Moncofa per a donar servei a veïns i visitants fins al 15 de setembre
  • Mari Carmen Ferri: “És molt important oferir els millors serveis als milers de persones que venen a l’estiu”

Els veïns i visitants que este estiu es desplacen fins a la platja de Moncofa ja tenen obert el consultori mèdic fins al pròxim 15 de setembre. Es tracta d'un servei de la Generalitat que facilita l'Ajuntament en cedir l'espai perquè els sanitaris puguen prestar millors serveis en els mesos d'estiu.

 Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat de Moncofa, ha assegurat que “a l'Ajuntament entenem que és molt important oferir els millors serveis als milers de persones que cada estiu es desplacen fins a les platges del municipi. I, en aquests moments, un servei bàsic és el sanitari, per la qual cosa volem facilitar al màxim l’accés a qualsevol persona que el necessite”.

El consultori de la platja de Moncofa estarà obert des del 16 de juny fins al 15 de setembre. L'excepció serà el 24 de juny, que en ser festiu, no estarà obert i les persones que requerisquen atenció mèdica hauran de desplaçar-se al Punt d'Atenció Continuada de Nules, que té com a telèfon d'atenció el 964558555.

Durant els mesos de juny i setembre estarà obert des de les 8 fins a les 15 hores, mentre que en els mesos de juliol i agost l’horari s'ampliarà per a estar en servei des de les 8 fins a les 21 hores. Este horari es veurà restringit els dies 23 i 24 de juliol, ja que el consultori de la platja estarà obert de 8 a 15 hores.

Els veïns i visitants que requerisquen atenció dissabtes hauran de desplaçar-se fins al Centre de Salut de Nules, que estarà obert de 8 a 15 hores i té com a telèfon de consulta el 965558550.

Fora d'este horari, totes les urgències seran ateses en el Punt d'Atenció Continuada de Nules.

Millorar l'assistència sanitària tot l'any

Mari Carmen Ferri incideix en la importància que té actualment “garantir els millors serveis sanitaris a Moncofa, que a l'estiu multiplica la seua població”. No obstant això, és important millorar l'assistència sanitària tot l'any, per la qual cosa està pendent de poder reunir-se amb la consellera de Salut per a sol·licitar l'ampliació dels serveis sanitaris que s'ofereixen en l'ambulatori del municipi.

L'equip liderat per Wences Alós Valls està insistint fa temps en esta necessitat, que ara hauria de ser factible, una vegada que s'ha anunciat ja la licitació de les obres per a ampliar les instal·lacions.

Mari Carmen Ferri, la regidora de Sanitat, està treballant fa temps perquè la Generalitat amplie no sols les instal·lacions, sinó també els serveis que ofereix. “Hem sol·licitat una reunió amb la consellera, Ana Barceló, per a demanar el que és una necessitat que estan demandant els veïns de Moncofa. L'ampliació dels serveis que ofereix la Conselleria al poble és un tema que fa temps que venim reclamant però que, ara, hauria de ser factible una vegada que la Generalitat ha licitat ja les obres d'ampliació de l'ambulatori”.

Ferri ja va explicar que “sol·licitarem una ampliació de l'horari de Pediatria i demanarem un metge de família més, perquè la ràtio metge-pacient supera amb escreix el que es recomana, per la qual cosa hauria d'haver-hi quatre metges de família a Moncofa en comptes dels tres actuals. A més, entenem que el més important és disposar d'una atenció continuada de 24 hores, quan actualment, de 9 de la nit a 8 del matí hem d'anar a urgències de Nules perquè a Moncofa no hi ha servei mèdic. Després de veure com ha crescut la població els últims anys, que augmenta molt més amb els visitants en els mesos d'estiu, és ja una necessitat urgent”.

Pujar