elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa registra una temporada turística "positiva amb auge de visitants estrangers"

Moncofa registra una temporada turística "positiva amb auge de visitants estrangers"
  MÉS FOTOS
  Moncofa registra una temporada turística "positiva amb auge de visitants estrangers" - (foto 2)

  El mateix dia que se celebrava el Dia Internacional del Turisme, a Moncofa s'han conegut les xifres i els resultats de l'avaluació interna realitzada sobre la campanya turística del 2023. A través de la informació recopilada al llarg de l'any, els tècnics de l'Oficina de Turisme de Moncofa han advertit que la temporada turística en el municipi ha sigut "positiva" i que ha complit "les expectatives previstes" després de la bona campanya del 2022. El ritme de creixement de Moncofa està subjecte a canvis, apostes i inversions, com una agenda cultural i d'oci dinamitzada durant els mesos d'estiu o la millora dels productes turístics existents, com la creació de zones i parcs verds, la cura de la qualitat de les platges o la pluralitat d'accés a estes.

  La política turística realitzada pel consistori ha repercutit en l'auge de turisme estranger que ha visitat Moncofa arran de l'augment de l'oferta cultural i d'oci, així com per l'aposta del caravàning o el reflotament dels vols internacionals cap a territori valencià. De fet, les consultes entre els mesos de gener a maig dels turistes estrangers en l'Oficia de Turisme han sigut superiors en nombre a les realitzades per turistes nacionals, amb l'excepció de la Setmana Santa o els ponts festius.

  Esta consolidació de turisme estranger, "ens permet desestacionalitzar l'entrada de turisme. Les visites nacionals creixen en dates com Setmana Santa o els mesos d'estiu, però mantindre els visitants forans ens permet créixer en el mercat europeu i sostindre esta font d'ingressos per a l'economia local", ha explicat l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, que es mostra satisfet "pel treball ben fet a l'hora d'oferir plans d'oci i culturals durant tants mesos. La dinamització cultural és un pilar crucial per a nosaltres, i continuarem treballant en esta línia que tan bons fruits està recollint". I la regidora de Turisme, Ilenia Begnozzi, afig: “És molt interessant este tipus de turisme internacional ja que aporta riquesa i és un turisme que ha anat augmentant en el nostre municipi”.

  D'altra banda, els informes d'avaluació descriuen que Moncofa és una zona ideal per a escapar de les grans ciutats i gaudir de bon clima i ambients naturals. La modernització de serveis, l'aposta per la informació digital o l'embelliment de carrers, com la recuperació de l'antiga muralla medieval que segueix el seu procés, ha incentivat el grau de satisfacció de visitants i el retorn en futures ocasions.
  Com a conclusió, la regidora de Turisme ha volgut ressaltar que l'estudi tècnic destaca que “la rica oferta cultural que Moncofa ofereix ha sigut un imant per als visitants, i les millores en la infraestructura local, l'embelliment de l'entorn, la creació de zones verdes i renaturalitzacions d'hàbitats i modernització de serveis han proporcionat un entorn més atractiu que ha reforçat la satisfacció del visitant”.

  Pujar